NEODOLJIVI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za pamćenje koji nestaje sa stola odmah
Fenomenalan desert osvojiće vas u trenu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Za koru:
Možda vas zanima:

STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Neodoljivi desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Sladak i neodoljiv, prste da poližete.

ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

BELI ROLAT SA POMORANDŽOM Voćni desert ukusa koji govori 1000 jezika, pravićete stalno
Lako se pravi, a osvaja od prvog zalogaja.

BELI ROLAT SA MALINAMA Očaravajući desert raspametiće i one koji ne vole slatko, nikad kremastiji
Fenomenalan slatkiš oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
- 4 jaja
- 1/2 rendane kore pomorandže
- kesica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 150-200 g šećera
- 7 kašika hladne vode
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- rendana kora pomorandže
- sok od dve ceđene pomorandže
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 700-1.000 g mladog i neslanog sira
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za koru, osim belanaca koje ćete posebno umutiti u čvrst sneg sa prstohvatom soli. U preostalu masu pažljivo dodati belanca da ne omekšaju. Testo sipajte u veliki pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, dok kora ne porumeni. Koru jedne pomorandže sitno izrendati, od dve pomorandže iscediti sok, pomešati sa 150 g šećera i kuvati na šporetu dok ne dobijete gust sirup. Procedite sir kroz veliku cediljku da uklonite grudvice, pomešajte ga s pripremljenim sirupom i vanilin šećerom. Razvucite providnu foliju, pospite granuliranim šećerom, na nju stavite pečenu koru, pa ravnomerno premažite filom. Nežno uvijte u rolnu (uklonite višak fila) pa u providnu foliju. Rolat stavite u frižider da se dobro stegne preko noći.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.
Komentari (0)