ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- puter za premazivanje
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika žutog šećera
- 150 g margarina
- 200 ml mleka
- 450 g džema od višanja
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju sa rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD SVAKE TORTE Svilenkasti krem, hrskave kore i voćni žele
Kremasta i lagana, polizaćete i tanjir.
GURMANSKA SALATA SA SLANINOM I JAJIMA Kremasta i slasna, bolja od ruske i mimoze
Savršeno predjelo za slavsku trpezu.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
SUSAM ŠTAPIĆI SA SIROM BOLJI NEGO IZ PEKARE Biće super i kada se ohlade, a i za 3 dana
Savršeni za doručak ili užinu.
Komentari (0)