ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.

rolat sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • puter za premazivanje
  • 300 g glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 6 kašika žutog šećera
  • 150 g margarina
  • 200 ml mleka
  • 450 g džema od višanja

Za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju sa rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading