ZGUSNITE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE Namirnica koju ima svaka domaćica, a nije soda bikarbona
Zgusnite grašak brzo i lako.
Mirođija
Potrebno je
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
- 1 crni luk
- 1 praziluk (po želji)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Seckan crni luk i praziluk propržite pa posolite. Dodajte meso seckano na kockice. Dodajte suvi biljni začin i slatku mlevenu papriku. Popiberite. Dodajte vlašac i tucanu ljutu papriku. Prženom mesu dodajte seckan krompir, beli luk i šargarepu. Promešajte, dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije i malo paradajz sosa. Sipajte vodu, poklopite ikuvajte na tihoj vatri. Skuvajte supu pa dodajte malo mirođije, i sipajte u grašak. Kuvajte grašak 30 do 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA MESOM PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.
BAKINOM GRAŠKU NIJE MOGUĆE ODOLETI Zasitan i preukusan, a super ide uz ribo i meso
Neće mu odoleti ni najveći gurmani.
SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.
BAKIN GRAŠAK SE SMAŽE U TRENU Svaki zalogaj je raj za nepca, sipaćete tanjir više
Po receptu bez mane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)