RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Sastojci:
1 kesa smrznutog graška
200 g pilećeg filea
1 veća glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
2-3 šargarepe
ulje
so (vegeta)
mirođija
malo brašna
aleva paprika
malo šećera
peršun
Priprema
Na ulju ispržite sitno seckana oba luka i dodajte pola male kašičice šećera i meso seckano na kocikice. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove i dodajte na luk, zatim dodajte grašak i sve zajedno malo još propržite. Zatim dodajte jednu kašiku brašna, aleve paprike po želji i nalijte vrelom vodom, koliko želite da vam bude gust, može “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gušći. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu i pospite peršunom.
Ako želite da grašak spremite sa mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, onda tu pržite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
POSNE LAZANJE Neverovatno zasitne, cela porodica će uživati u njihovom slasnom ukusu
Ukusan obrok koji je prilagođen za period posta...
POSNA RUSKA SALATA SA TESTENINOM Savršena za slavsku trpezu, gosti će biti očarani!
Vredne domaćice su osmislile posnu verziju čuvene ruske salate. Sigurno će vam se dopasti.
BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti
Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo
NEODOLJIVA TRUFALDINO TORTA SA PALAČINKAMA Recept autorke profila "Majine čarolije"
Napravite ovu ukusnu poslasticu sa palačinkama po receptu Marije Borojević iz Beograda.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
Komentari (0)