PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

kineska piletina sa nudlama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g nudli
  • 300 g pilećih prsa
  • 2 čena belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 crvene ljute papričice
  • soja sos
  • ulje 
  • susam
  • korijander 

Priprema:
Isecite piletinu na kockice pa je ispržite u vrelom ulju. Zagrejte vodu za nudle pa dobro posolite. Dodajte sitno seckan beli i crni luk, šargarepu sečenu na štapiće i ljute papričice na kolutiće u tiganj sa piletinom. Kuvajte nudle nekoliko minuta, znaćete da su gotove kad isplivaju na površinu. Zatim, zalijte povrće i piletinu soja sosom pa dodajte oceđene nudle. Sve promešajte pa pospite susamom i korijanderom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading