PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

kineska piletina sa nudlama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g nudli
  • 300 g pilećih prsa
  • 2 čena belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 crvene ljute papričice
  • soja sos
  • ulje 
  • susam
  • korijander 

Priprema:
Isecite piletinu na kockice pa je ispržite u vrelom ulju. Zagrejte vodu za nudle pa dobro posolite. Dodajte sitno seckan beli i crni luk, šargarepu sečenu na štapiće i ljute papričice na kolutiće u tiganj sa piletinom. Kuvajte nudle nekoliko minuta, znaćete da su gotove kad isplivaju na površinu. Zatim, zalijte povrće i piletinu soja sosom pa dodajte oceđene nudle. Sve promešajte pa pospite susamom i korijanderom.

Možda vas zanima:

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading