ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a greje dušu i telo
Mekane ćufte i sočni sos u ukusu koji se pamti.
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa (pomešajte svinjetinu i govedinu)
- 1 jaje
- 2–3 kašice prezli
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- So i biber po ukusu
- pola kašičice sušenog origana (ili majčine dušice)
- malo ulja za prženje
Za bešamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- so
- biber po ukusu
- pola kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno seckane lukove, prezle, origano, so i biber. Sve sastojke sjedinite pa oblikujte kuglice od smese. Zatim zagrejte malo ulja u tiganju pa pržite na srednje jakoj vatri. Pržite 7 do 10 minuta dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Stavite na papirne ubruse da upiju višak masnoće. Na srednje jakoj vatri zasebno otopite maslac. Umešajte brašno pa ga propržite, uz mešanje oko 2 minuta, dok se ne stvore grudvice. Polako sipajte mleko uz stalno mešanje, dok smesa ne postane glatka. Kuvajte sve dok sos ne postane gust pa ga začinite. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Pecite ćufte 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo uz prilog po izboru.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD TUNJEVINE SAVRŠENE UZ PIRE KROMPIR Idealne za iznenadne goste
Bićete raspamećeni ukusom.
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE ĆUFTE Neće biti suve niti se raspadati
Primenite jednostavne trikove i uživajte u savršenom ručku.
1 SASTOJAK ZA SAVRŠENE ĆUFTE Totalno utiče na ukus, a ne bi vam pao na pamet
Bićete oduševljeni ukusom.
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)