ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a greje dušu i telo
Mekane ćufte i sočni sos u ukusu koji se pamti.
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa (pomešajte svinjetinu i govedinu)
- 1 jaje
- 2–3 kašice prezli
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- So i biber po ukusu
- pola kašičice sušenog origana (ili majčine dušice)
- malo ulja za prženje
Za bešamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- so
- biber po ukusu
- pola kašičice muskatnog oraščića
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, sitno seckane lukove, prezle, origano, so i biber. Sve sastojke sjedinite pa oblikujte kuglice od smese. Zatim zagrejte malo ulja u tiganju pa pržite na srednje jakoj vatri. Pržite 7 do 10 minuta dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Stavite na papirne ubruse da upiju višak masnoće. Na srednje jakoj vatri zasebno otopite maslac. Umešajte brašno pa ga propržite, uz mešanje oko 2 minuta, dok se ne stvore grudvice. Polako sipajte mleko uz stalno mešanje, dok smesa ne postane glatka. Kuvajte sve dok sos ne postane gust pa ga začinite. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu pa ih prelijte bešamel sosom. Pecite ćufte 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo uz prilog po izboru.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD TUNJEVINE SAVRŠENE UZ PIRE KROMPIR Idealne za iznenadne goste
Bićete raspamećeni ukusom.
JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE ĆUFTE Neće biti suve niti se raspadati
Primenite jednostavne trikove i uživajte u savršenom ručku.
1 SASTOJAK ZA SAVRŠENE ĆUFTE Totalno utiče na ukus, a ne bi vam pao na pamet
Bićete oduševljeni ukusom.
SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)