ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
U dublju posudu stavite sitno seckan peršun i beli i crni luk. Umešajte mleveno meso i jaja. Začinite oi ukusu pa dobro umesite. Ćufte oblikujte rukama pa ih poređajte na tanjir, Stavite u frižider. Tiganj zagrejte pa sipajte ulje a zatim dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Nalijte paradajz sok. Na srednjoj temperaturi uz mešanje sipajte vodu pa začinite po ukusu. Nakon što sos proključa u tiganj spuštajte jednu po jednu kuglicu mesa. Smanjite vatru pa ostavite da se ćufte i sos da se krčkaju, oko 40 minuta, na tihoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)