ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
U dublju posudu stavite sitno seckan peršun i beli i crni luk. Umešajte mleveno meso i jaja. Začinite oi ukusu pa dobro umesite. Ćufte oblikujte rukama pa ih poređajte na tanjir, Stavite u frižider. Tiganj zagrejte pa sipajte ulje a zatim dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Nalijte paradajz sok. Na srednjoj temperaturi uz mešanje sipajte vodu pa začinite po ukusu. Nakon što sos proključa u tiganj spuštajte jednu po jednu kuglicu mesa. Smanjite vatru pa ostavite da se ćufte i sos da se krčkaju, oko 40 minuta, na tihoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)