ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo uz pire krompir.

ćufte u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Za ćufte: 

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 1 jaje
  • so, biber, začini po ukusu 

Sastojci za sos:

  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml soka od paradajza 
  • 500 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

U dublju posudu stavite sitno seckan peršun i beli i crni luk. Umešajte mleveno meso i jaja. Začinite oi ukusu pa dobro umesite. Ćufte oblikujte rukama pa ih poređajte na tanjir, Stavite u frižider. Tiganj zagrejte pa sipajte ulje a zatim dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Nalijte paradajz sok. Na srednjoj temperaturi uz mešanje sipajte vodu pa začinite po ukusu. Nakon što sos proključa u tiganj spuštajte jednu po jednu kuglicu mesa. Smanjite vatru pa ostavite da se ćufte i sos da se krčkaju, oko 40 minuta, na tihoj vatri. Prijatno!

 

@moja.trpeza

Ručak za 300 dinara! Pita kroasan - brzo i ukusno! Sastojci: • Pakovanje kora za pitu • 500 g sitnog sira • 2 jaja • 1 čaša kisele vode • So po ukusu • Malo ulja Priprema: 1. U veću posudu stavite sir, jaja, so i kiselu vodu. Sve dobro izmešajte dok se smesa ne sjedini. 2. Na radnu površinu položite jednu koru za pitu, pa je premažite tankim slojem fila. Uvijajte koru u obliku kroasana ili frulice. 3. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore. 4. Poređajte uvijene kroasane na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih uljem za dodatnu hrskavost. 5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumene. Uživajte u toplim i ukusnim kroasanima od sira! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading