POSNE ŽERBO KOCKE Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, po starom receptu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a savršen za sve prilike.
Potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml obične vode
- pola kesice suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 200 ml ulja
- 500 g mekog brašna
Za fil:
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- pola tegle džema od kajsija ili šljiva
- 200 g čokolade za glazuru
- 3-4 kašike ulja za glazuru
Priprema:
Zagrejte običnu vodu pa umešajte šećer i kvasac i pustite da se aktivira. Zatim dodajte brašno, ulje i kiselu vodu pa zamesite glatko testo koje se ne lepi. Podelite na 3 do 5 delova. Razvaljajte svaki deo na pek papiru.. Sameljite orahe pa im umešajte džem i šećer. Dobro sve sjedinite. Koru stavite u pleh pa nanesite polovinu fila. Preko stavite opet koru pa drugu polovinu fila. Završite trećom korom. Viljuškom izbockajte kolač pa pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač pustite da se prohladi. Na pari otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Savršen spoj kora, džema i oraha u desertu koji se ne odbija
Mekane i slatke, gosti će biti oduševljeni.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)