POSNE ŽERBO KOCKE Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, po starom receptu
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a savršen za sve prilike.
Potrebno je:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml obične vode
- pola kesice suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 200 ml ulja
- 500 g mekog brašna
Za fil:
- 250 g oraha
- 250 g šećera
- pola tegle džema od kajsija ili šljiva
- 200 g čokolade za glazuru
- 3-4 kašike ulja za glazuru
Priprema:
Zagrejte običnu vodu pa umešajte šećer i kvasac i pustite da se aktivira. Zatim dodajte brašno, ulje i kiselu vodu pa zamesite glatko testo koje se ne lepi. Podelite na 3 do 5 delova. Razvaljajte svaki deo na pek papiru.. Sameljite orahe pa im umešajte džem i šećer. Dobro sve sjedinite. Koru stavite u pleh pa nanesite polovinu fila. Preko stavite opet koru pa drugu polovinu fila. Završite trećom korom. Viljuškom izbockajte kolač pa pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač pustite da se prohladi. Na pari otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Savršen spoj kora, džema i oraha u desertu koji se ne odbija
Mekane i slatke, gosti će biti oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)