KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 300 g šargarepe
- 1 šolja urmi
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja kokosovog brašna
- 1 šolja badema
- 1 vanilin šećer
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- ¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- malo morske soli
- malo biljnog mleka
Za krem:
- 1 šoljica indijskih oraščića (160 g)
- 3 sušene urme
- 1 kašika susama
- 1 vanilin šećer
- oko 30 ml biljnog mleka
Priprema:
Narendajte šargarepu. Urme prelijte toplom vodom, pa ostavite tako 5 minuta. Ocedite. Narendanu šargarepu stavite u blender. Dodajte urme, ovsene pahuljice, kokosovo brašno, bademe, vanilin šećer, cimet, đumbir, muškatni oraščić i malo soli. Izblendajte smesu pa dodajte ovseno mleko da dobijete kompaktnu smesu. U kalup obložen papirom za pečenje izručite smesu, pa poravnajte. U blender stavite indijske oraščiće, namočene urme, susam, vanilin šećer pa usitnite. Sipajte ovseno mleko. Na smesu od šargarepe nanesite pripremljeni krem pa poravnajte. Dekorišite kolač listićima šargarepe pa pospite seckanim bademima. Ostavite 2 sata u frižideru, pa secite i služite.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ Sočan i sladak, vraća u dane letovanja, za pravo uživanje
Fenomenalan desert pomeriće granice dobrog ukusa.
DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.
LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)