SKUVAJTE PŠENICU OČAS POSLA Savet iskusnih domaćica koji uspeva svima

Ivana Pavlović

14:02

Sezonski recepti 0

Primenite ovaj trik, zrna će biti mekša i ona će se mnogo brže skuvati.

slavsko žito
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola kg pšenice belije
  • pola kg prah šećera
  • pola kg mlevenih oraha
  • 2-3 kesice vanilin šećera
  • pola kašičice cimeta
  • mleveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje

Priprema:

Ocedite potopljenu pšenicu pa nalijte listu vodu. Zatim kuvajte sve dok se zrno ne raspadne, trebaće vam oko 20 minuta. Procedite pa sameljite na mašini za meso. Sjedinite sa prah šećerom i mlevenim orasima. Dodajte 3 kesice vanilinog šećera i cimet. Pospite žito mlevenim orasima pa dekorišite orasima.

@moja.trpeza Rapsodija od tune i krastavca Sastojci: 1 krastavac Konzerva tunjevine 1 paradajz Pola avokada 1 kuvano jaje 1 crveni luk 1 kašika majoneza 1 kašika ajvara Priprema: 1. Krastavac prepolovite i izdubite unutrašnji deo, praveći "brodić". Izdubljeni deo iseckajte na kockice. 2. Iseckajte crveni luk, paradajz i avokado. 3. U većoj posudi, pomešajte sve sastojke: tunjevinu, iseckani krastavac, luk, paradajz, avokado, kuvano jaje ( promešajte ga i izgnječite viljuškom). 4. Dodajte majonez i ajvar, dobro promešajte. 5. Punite krastavac sa filom i isecite na kriške. Po želji, pospite peršunom. Uživajte u ukusnoj i osvežavajućoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading