NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA SVETOG LUKU Sa medom i bademima, još hrskavije i slađe od klasičnog

Ivana Pavlović

20:00

Sezonski recepti 0

Srpska crkva i pravoslavni vernici 31. oktobra slave svetog Luku, apostola, jevanđelistu i pratioca apostola Pavla.

slavsko žito
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g pšenice belije
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevenih badema
  • prstohvat cimeta
  • 50 g meda
  • 70 g grožđica

Priprema

Pšenicu očistite pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim procedite pa ponovite postupak, ponovite 3-4 puta. Tokom poslednjeg kuvanja, ostavite da se ohladi sa strane, pa procedite dok je još pšenica uvek mlaka. Izblendajte toplo žito do malo krupnijih komadića. Nakon toga, dodajte mlevene orahe, prstohvat cimeta, bademe, med i grožđice, pa sjedinite sve sastojke. Vaše slavsko žito je spremno, ostalo je samo da ukrasite po izboru. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading