NAMAZ OD TUNJEVINE Slasan i drugačiji, a daje šmek svakom jelu
I da ne volite tunjevinu, ovaj namaz ćete obožavati.
Potrebno je:
- 1 tunjevina
- 2 kašike majoneza
- kašika senfa
- 3 kisela krastavčića
- so
- biber
- 3 čena belog luka
Priprema:
Sitno iseckajte krastavčiće i beli luk. U jednoj posudi pomešajte tunjevinu bez ulja pa dodajte majonez i senf. Sve dobro promešajte. Dodajte krastavčiće i beli luk pa začinite. Mažite namaz samostalno na hleb ili dodajte kao prilog.
Možda vas zanima:
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI PINĐUR OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ I dupla mera će biti malo
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
MARMELADA OD VIŠANJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ista kao ona bakina
I dupla mera će biti malo.
DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu
Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)