ČIZKEJK SA BUNDEVOM Posna nepečena poslastica po receptu bez mane

Ivana Pavlović

09:01

Sezonski recepti 0

Sočni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko.

čizkejk sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 120 g grubo mlevenih oraha
  • 50 g mlevenog maka
  • 1 kašika kakao praha
  • 100 g meda
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 50 g čokolade za kuvanje


Za fil:

  • 200 g indijskih oraha
  • 300 g pečene bundeve
  • 200 g kokosovog krema
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 100 g meda
  • mala kašičica bundevinog ulja
  • cimet
  • rendana limunova korica
  • 1 kesica biljnog želatina

Za preliv:

  • malo meda

Priprema:

Indijski orah prethodno veče potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Bundevu ispecite pa odvojite 300 g. Čokoladu za kuvanje otopite sa kokosovim uljem pa umešajte mak, mlevene orahe, kakao prah i med. U kalup izlijte smesu pa poravnajte. Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje i čvrst deo kokosovog krema pa sjedinite indijskim orasima (koje ste prethodno procedili), bundevom, medom, bundevinim uljem, cimetom, rendanom limunovom koricom. Dobro sve izblendajte u blenderu. Posni želatin otopite prema uputstvu sa kesice pa sjedinite sa ostatkom fila. Preko kore u kalupu sipajte fil. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Na kraju, prelijte sa malo meda. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading