ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje
Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g istopljenog putera
- 2 kesice vanil šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g sitnog sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 3 kesice želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja šećera u prahu
Za preliv:
- 7 kašika slatka od borovnica
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČIZKEJK SA BOROVNICAMA Osvaja od prvog zalogaja, a gotov za tili čas
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
ČIZKEJK SA MALINAMA Fenomenalan prolećni desert za prave sladokusce
Sočan kolač za sve prilike.
KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima
Nemački tradicionalni kolač od sira kezekuhen najsličniji je čizkejku koji se peče. U originalu se sprema s kvarkom, ali slobodno možete da ga zamenite svežim sirom. Kremast, lagan i sočan, nema nikog ko će ostati na samo jednom parčetu. Najbolje ga služite uz šlag i sveže voće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)