ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje
Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.
Potrebno je:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g istopljenog putera
- 2 kesice vanil šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g sitnog sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 3 kesice želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja šećera u prahu
Za preliv:
- 7 kašika slatka od borovnica
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
KIKIRIKI BAJADERA Omiljeni kolač sa slavske trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Još bolja od klasične bajadere, mekana i slatka.
ŠARENE KUGLICE Brzi desert savršen za slavsku trpezu, prste da poližete
Mekane i slatke, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje
Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.
TORTILJA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM Specijalitet kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje
Dodajte jogurt ili prilog po želji.
OČISTITE RERNU OČAS POSLA Sijaće se kao nova, a nema ribanja satima
Jednostavan trik koji provereno radi, a rerna će biti kao nova.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet idealan za lepo veče sa prijateljima
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
Komentari (0)