ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.

čizkejk sa vanilom i borovnicom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 50 g istopljenog putera
  • 2 kesice vanil šećera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 400 g kisele pavlake
  • 250 g sitnog sira
  • 200 ml pavlake za šlag
  • 3 kesice želatina
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 šolja šećera u prahu

Za preliv:

  • 7 kašika slatka od borovnica
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:
Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.

@moja.trpeza Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading