ČIZKEJK OD VANILE I BOROVNICE Kremasti desert za pravo uživanje
Ako volite kremaste deserte, ovaj čizkejk ćete obožavati.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČIZKEJK Neodoljivi kolač po originalnom receptu, a savršeno se slaže sa šoljom kafe
Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, u savršenom spoju sa keksom, voćem i kajmakom.

AKO VOLITE DUBAI ČOKOLADU OVAJ ČIZKEJK ĆETE OBOŽAVATI Recept koji žele sve domaćice, za desert mekan kao pamuk
Jednom kada budete probali, pravićete stalno.

BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.

ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na "šolje"
Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g istopljenog putera
- 2 kesice vanil šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 250 g sitnog sira
- 200 ml pavlake za šlag
- 3 kesice želatina
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 šolja šećera u prahu
Za preliv:
- 7 kašika slatka od borovnica
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Kora: Keks pomešajte sa puterom. Dodajte vanilin šećer, sjedinite i stavite u kalup za tortu kao koru. Fil: Umutite krem sir sa sitnim sirom i šećerom u prahu da dobijete glatku smesu, dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile. Zagrejte pavlaku za šlag, sipajte želatin prethodno rastvoren u vodi, pa sačekajte da se istopi. Ostavite da se malo prohladi i uz neprestano mešanje dodajte u umućen krem.
Sipajte preko kore, izravnajte i stavite u frižider da stoji nekoliko sati. Preliv: Pomešajte slatko od borovnice sa cimetom. Prelijte kolač. Po želji ukrasite svežim ili zaleđenim borovnicama.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)