KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
Potrebno je:
- 600-650 g brašna
- so
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
Za punjenje:
- džem po izboru
Za premazivanje:
- 1 jaje
- so
- kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Zatim ostavite desetak minuta, na toplom da nadođe. Polovinu prosejanog brašna dodajte u aktiviran kvasac. Zatim dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Zamesite rukama glatko testo, uz postepeno dodavanje brašna. Potom prekrijte testo i pustite da odmara pola sata. Na 8 jufkica podelite testo, pa ih istanjite na pravougaonike. Isecite jedan deo testa na trakice debljine oko 1 cm. Premažite džem duž ivice koja nije sečena pa urolajte u oblik kiflice. U pleh obložen papirom za pečenje rasporedite kiflice. Umućenim jajetom sa mlekom premažite testo. Pecite kiflice oko 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokvasite vodom pa prekrijte krpom vruće kiflice. Ostavite da se prohlade pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
MEKANE KIFLICE SA DŽEMOM Recept iz bakine kuhinje za slatkiš koji se ne odbija
Neodoljivo pecivo super ide uz kafu ili čaj.
STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)