KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
Potrebno je:
- 600-650 g brašna
- so
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
Za punjenje:
- džem po izboru
Za premazivanje:
- 1 jaje
- so
- kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Zatim ostavite desetak minuta, na toplom da nadođe. Polovinu prosejanog brašna dodajte u aktiviran kvasac. Zatim dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Zamesite rukama glatko testo, uz postepeno dodavanje brašna. Potom prekrijte testo i pustite da odmara pola sata. Na 8 jufkica podelite testo, pa ih istanjite na pravougaonike. Isecite jedan deo testa na trakice debljine oko 1 cm. Premažite džem duž ivice koja nije sečena pa urolajte u oblik kiflice. U pleh obložen papirom za pečenje rasporedite kiflice. Umućenim jajetom sa mlekom premažite testo. Pecite kiflice oko 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokvasite vodom pa prekrijte krpom vruće kiflice. Ostavite da se prohlade pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
MEKANE KIFLICE SA DŽEMOM Recept iz bakine kuhinje za slatkiš koji se ne odbija
Neodoljivo pecivo super ide uz kafu ili čaj.
STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BUNAR KIFLICE SUPER IDU UZ ČAJ ILI KAFU Iste kao one iz bakine kuhinje
Savršene vrue, a biće super i kada se ohlade.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)