KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

SLASNE PICA KIFLICE U savršenom spoju ukusa, najbolje služite uz kiselo mleko
Prave se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Uz jogurt ili kiselo mleko savršene za doručak
Mekane i sočne, pravićete stalno.

BADEM KIFLICE Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, savršeno za praznike
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
- 600-650 g brašna
- so
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 ml tople vode
- 75 ml ulja
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
Za punjenje:
- džem po izboru
Za premazivanje:
- 1 jaje
- so
- kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac sa 100 ml tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna. Zatim ostavite desetak minuta, na toplom da nadođe. Polovinu prosejanog brašna dodajte u aktiviran kvasac. Zatim dodajte polovinu prosejanog brašna, so, jaje, ulje, kiselu pavlaku i ostatak vode. Zamesite rukama glatko testo, uz postepeno dodavanje brašna. Potom prekrijte testo i pustite da odmara pola sata. Na 8 jufkica podelite testo, pa ih istanjite na pravougaonike. Isecite jedan deo testa na trakice debljine oko 1 cm. Premažite džem duž ivice koja nije sečena pa urolajte u oblik kiflice. U pleh obložen papirom za pečenje rasporedite kiflice. Umućenim jajetom sa mlekom premažite testo. Pecite kiflice oko 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokvasite vodom pa prekrijte krpom vruće kiflice. Ostavite da se prohlade pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)