SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Prosejte brašno. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostatak mleka, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Promešajte dobro pa dodajte brašno. Ručno zamesite testo pa ostavite sat vremena. Zatim ga podelite na 4 loptice, pa svaku razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Parče ratluka stavite na široku ivicu pa urolajte. Ostavite da odmore pola sata. Potom ih premažite umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Na kraju, pospite kiflice šećerom pa pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
MEDENI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Neverovatno sočan, a toliko jednostavan da uspeva i domaćicama bez iskustva!
Posni kolač koji se napravi veoma brzo, a recept je toliko lak, da svima uspe!
Komentari (0)