SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Prosejte brašno. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostatak mleka, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Promešajte dobro pa dodajte brašno. Ručno zamesite testo pa ostavite sat vremena. Zatim ga podelite na 4 loptice, pa svaku razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Parče ratluka stavite na široku ivicu pa urolajte. Ostavite da odmore pola sata. Potom ih premažite umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Na kraju, pospite kiflice šećerom pa pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE OD KLASIČNIH Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a smažu se u momentu
Sočne i mekane kao pamuk, za pravo uživanje.
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)