SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Prosejte brašno. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostatak mleka, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Promešajte dobro pa dodajte brašno. Ručno zamesite testo pa ostavite sat vremena. Zatim ga podelite na 4 loptice, pa svaku razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Parče ratluka stavite na široku ivicu pa urolajte. Ostavite da odmore pola sata. Potom ih premažite umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Na kraju, pospite kiflice šećerom pa pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni

U ĆILIBARU STAROM 16 MILIONA GODINA: Otkriveno neverovatno stvorenje

Na veš mašinama postoji dugme za koje skoro niko ne zna: Ako ga pritisnete, biće kao nova

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)