SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, 3 kašika brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Prosejte brašno. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostatak mleka, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Promešajte dobro pa dodajte brašno. Ručno zamesite testo pa ostavite sat vremena. Zatim ga podelite na 4 loptice, pa svaku razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Parče ratluka stavite na široku ivicu pa urolajte. Ostavite da odmore pola sata. Potom ih premažite umućenim žumancetom u koje je dodato malo mleka. Na kraju, pospite kiflice šećerom pa pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE PO PRABAKINOM RECEPTU Mirisom i ukusom vraćaju u detinjstvo
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
KIFLICE SA ORASIMA I RATLUKOM Vazdušaste i mekane, i dupla mera će biti ništa
Zamirisaće cela kuća.
DOMAĆE KIFLICE SA LEŠNIK KREMOM Brze i slatke, zaboravićete na one iz pekare
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
NAJSLAĐE KIFLICE SA ORASIMA Zamirisaće cela kuća, a mekane i sočne, prste da poližete
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)