PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 3 glavice crnog luka
- 800 g crvenih paprika
- po ukusu soli i bibera
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite mekše testo pa odvojite po 10 jufkica za svaku koru, treba da su dve. Rasklagijajte svaku koricu pa uljem premažite njih 9 ali ne i 10. Uradite isto i sa drugom korom. Dobro propežite crni luk pa dodajte paprike sečene na kockice. Zatim pržite dok ne omekšaju pa začinite solju i biberom. Razvucite kore na veličinu pleha, pa ih nauljite i stavite im prvu koru, fil od paprika i preklopite drugom korom. Zagrejte rernu na najjače pa pomastite koru i pecite, sve dok ne porumeni. Poprskajte vodom pa pecite sve dok ne porumeni. Kratko vratite pitu u rernu pa prekrijte krpom.
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)