PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 3 glavice crnog luka
- 800 g crvenih paprika
- po ukusu soli i bibera
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite mekše testo pa odvojite po 10 jufkica za svaku koru, treba da su dve. Rasklagijajte svaku koricu pa uljem premažite njih 9 ali ne i 10. Uradite isto i sa drugom korom. Dobro propežite crni luk pa dodajte paprike sečene na kockice. Zatim pržite dok ne omekšaju pa začinite solju i biberom. Razvucite kore na veličinu pleha, pa ih nauljite i stavite im prvu koru, fil od paprika i preklopite drugom korom. Zagrejte rernu na najjače pa pomastite koru i pecite, sve dok ne porumeni. Poprskajte vodom pa pecite sve dok ne porumeni. Kratko vratite pitu u rernu pa prekrijte krpom.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Služite uz jogurt ili kiselo mleko, prava eksplozija ukusa
Ukusna i drugačija, a savršena za dane posta.
ROLOVANA PITA SA KISELIM KUPUSOM Slasna i drugačija, za savršeno jutro
Savršeno ide uz jogurt, a možete da je pravite i u dane posta.
POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli
Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.
PASTA SA TUNJEVINOM Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema, a prava eksplozija ukusa
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
PICA SA ŠUNKOM Italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, po receptu bez mane
Dodajte prilog po želji i uživajte.
DODAJTE OVO U TESTO ZA UŠTIPKE Neće upiti ni kap ulja, a nije soda bikarbona
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Komentari (0)