PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.

pita sa paprikama i sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 3 glavice crnog luka
  • 800 g crvenih paprika
  • po ukusu soli i bibera

Priprema

U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite mekše testo pa odvojite po 10 jufkica za svaku koru, treba da su dve. Rasklagijajte svaku koricu pa uljem premažite njih 9 ali ne i 10. Uradite isto i sa drugom korom. Dobro propežite crni luk pa dodajte paprike sečene na kockice. Zatim pržite dok ne omekšaju pa začinite solju i biberom. Razvucite kore na veličinu pleha, pa ih nauljite i stavite im prvu koru, fil od paprika i preklopite drugom korom. Zagrejte rernu na najjače pa pomastite koru i pecite, sve dok ne porumeni. Poprskajte vodom pa pecite sve dok ne porumeni. Kratko vratite pitu u rernu pa prekrijte krpom.

@moja.trpeza Sladoled od nara ( za samo 5 minuta) Sastojci: 1 nar 150 ml grčkog jogurta 80 g čokolade Priprema: 1. Očišćen nar stavite u posudu, dodajte grčki jogurt i dobro promešajte. 2. Smesu kašičicom stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 20 minuta. 3. Otopite čokoladu, a zatim u nju umočite ohlađeni sladoled. 4. Vratite u zamrzivač na još 10 minuta da se čokolada stegne. Uživajte u savršenom sladoledu! #trpeza #mojatrpeza #recept #recepti #sladoled #brziobrok #slatkisi #receptislatko ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading