PITA SA PAPRIKAMA Ovako je prave u Vranju, a ukućani će stajati u redu za još koliko je sočna
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 4 crvene paprike
- 300 g sira
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- so, biber
Priprema:
Ispecite paprike u rerni dok ne omekšaju, pa ih oljuštite i očistite od semena. Iseckajte paprike na sitne komadiće. U činiji izmešajte sir, jaja, jogurt, ulje, so i biber, pa dodajte paprike. Nauljite pleh i stavite jednu koru, premažite smesom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Poslednju koru premažite uljem. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
ZLATNA PITA SA PAPRIKAMA Hrskava spolja, sočna iznutra, pravo čudo u tepsiji
Nestaće sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)