PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompire, pa ih kratko obarite i iseckajte na kockice. Umešajte sa seckanim crnim lukom i začinima. Posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku premažite uljem, pa ih poređajte jednu preko druge. Preko treće kore, na duži kraj, rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu premažite mokrim rukama, pa četkicom sa uljem. Pecite pitu sa krompirom oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prokuvajte posoljenu vodu pa je sipajte preko gotove pite. Na kraju je prekrijte folijom 10 ak minuta. Secite i služite. Bon appetit!

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
Komentari (0)