NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.

knedle sa džemom i orasima
Shutterstock

Najčešće greške kod pripreme knedli

Koristite pogrešno brašno

Umesto mekog brašna da ne bi knedle bile gumenaste bolje je da koristite oštro.

Testo nije dovoljno zamešeno 

Testo od krompira umesite na pobrašnjenoj podlozi da knedle ne bi bile gnjecave.

Radite "odokativno"

Najbolje je da izmerite sastojke svaki put i da se držite recepta.

Ne dodajete so

U testo dodajte i prstohvat soli, kako bi naglasila slatkoću soka iz šljiva. 

Dodatni saveti:

Ako koristite gustin umesto brašna  stavite 35 g gustina, 2 jaja i 25 g otopljenog maslaca na 500 g krompira.

Ruke prvo pokvasite vodom ili pobrašnite. Smrznutom voću ocedite višak vode pa ga pošećerite.

@moja.trpeza Voćna eksplozija za detoksikaciju Sastojci: 1 jabuka (Red Jonaprince) 3 kruške 1 banana 1 narandža Pola limuna 1 kašika čija semenki 1 kašika meda Bademi (po želji) Priprema: 1. U mlaku vodu stavite čiju i ostavite da nabubri 10 minuta. 2. Iseckajte voće (jabuku, kruške, bananu, narandžu) na kockice. 3. Iscedite pola limuna i prelijte voće, dodajte med i dobro promešajte. 4. U čašu stavite red voća, zatim čiju i ponovite dok ne potrošite sve. 5. Na kraju, po želji, dodajte bademe i ukrasite. Savršen osvežavajući obrok za detoksikaciju nakon prazničnih jela! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading