NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.
Najčešće greške kod pripreme knedli
Koristite pogrešno brašno
Umesto mekog brašna da ne bi knedle bile gumenaste bolje je da koristite oštro.
Testo nije dovoljno zamešeno
Testo od krompira umesite na pobrašnjenoj podlozi da knedle ne bi bile gnjecave.
Radite "odokativno"
Najbolje je da izmerite sastojke svaki put i da se držite recepta.
Ne dodajete so
U testo dodajte i prstohvat soli, kako bi naglasila slatkoću soka iz šljiva.
Dodatni saveti:
Ako koristite gustin umesto brašna stavite 35 g gustina, 2 jaja i 25 g otopljenog maslaca na 500 g krompira.
Ruke prvo pokvasite vodom ili pobrašnite. Smrznutom voću ocedite višak vode pa ga pošećerite.
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)