KNEDLE SA DŽEMOM Mirisni desert iz bakine kuhinje koji popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

16:15

Slatki kutak 0

Vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

knedle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 60 g maslaca
  • 200 g prezli
  • 100 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 250 g džema od malina
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Operite krompir pa ga skuvajte sa ljuskom. Nakon što omekša dobro ga oljuštite i viljuškom izgnječite. Pustite da se prohladi pa mu dodajte jaja, maslac i brašno. Zamesite glatko testo pa odvajajte po malo. Zatim ga razvucite rukama a u sredinu stavite po kašičicu džema. Rukama oblikujte lopticu, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. U ključalu vodu spuštajte knedle pa ih kuvajte sve dok ne isplivaju na površinu. U tiganj sa malo ulja dodajte prezle i šećer. Pržite sve dok prezle ne dobiju braonkastu boju. Valjajte knedle u ovu smesu pa pospite sa malo vanilinog šećera.

@moja.trpeza Najbrža keks torta – Gotova za 10 minuta Sastojci: • 1 kg petit keksa • 800 g banana • 500 g šlaga • 100 g čokolade • 200 ml mleka Priprema: 1. Umutite šlag prema uputstvu sa pakovanja dok ne postane čvrst i stavite ga u frižider da se stegne. 2. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa je lagano umešajte u deo šlaga. 3. Keks kratko umočite u mleko i ređajte prvi sloj u posudu. 4. Premažite ga šlagom, preko poređajte kolutove banana i ponovite postupak. 5. Ređajte naizmenično slojeve keksa, šlaga i banana dok ne potrošite sav materijal (oko 4 sloja). 6. Završite tortu šlagom i narendajte malo čokolade preko za dekoraciju. Ostavite u frižider na kratko i uživajte u brzoj i osvežavajućoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #torta #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #sweets ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading