KNEDLE SA DŽEMOM Mirisni desert iz bakine kuhinje koji popravlja dan u trenu
Vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 200 g prezli
- 100 g šećera
- 2 kašike ulja
- 250 g džema od malina
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Operite krompir pa ga skuvajte sa ljuskom. Nakon što omekša dobro ga oljuštite i viljuškom izgnječite. Pustite da se prohladi pa mu dodajte jaja, maslac i brašno. Zamesite glatko testo pa odvajajte po malo. Zatim ga razvucite rukama a u sredinu stavite po kašičicu džema. Rukama oblikujte lopticu, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. U ključalu vodu spuštajte knedle pa ih kuvajte sve dok ne isplivaju na površinu. U tiganj sa malo ulja dodajte prezle i šećer. Pržite sve dok prezle ne dobiju braonkastu boju. Valjajte knedle u ovu smesu pa pospite sa malo vanilinog šećera.
Možda vas zanima:
SOČNE KNEDLE SA DŽEMOM Desert iz bakine kuhinje koji se ne odbija, za jutro koje se pamti
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KNEDLE SA KAJSIJAMA BUDE NOSTALGIJU Potpuno iste kao one iz bakine kuhinje
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)