KRMENADLE NA MILANSKI NAČIN Ručak koji će ukućani obožavati, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:15

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.

krmenadle na milanski način
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 krmenadli bez kostiju
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 2 jajeta
  • 1 limun
  • 8 listova kačkavalja
  • 50 ml ulja
  • so

Priprema:
Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa utrljajte sok od limuna i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Umutite jaja viljuškom i dobro ih posolite. Svaku šniclu uvaljate u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno, te na svaku stavite po režanj kačkavalja. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite opet u jaja, potom u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i poslužite uz svežu salatu.

@moja.trpeza RUSKA SALATA Kremasta delicija Sastojci: 450g ruske mešavine 150g kisele kornišone 1 jaje 300g pilećeg fileta 100g majoneza 100g pavlake So, peršun Priprema: Obarite pileći file u kipućoj vodi, a pri kraju dodajte rusku mešavinu. Dobro procedite i ohladite. Isecite pileći file na kockice. Pomešajte sa ruskom mešavinom, iseckanim kiselih kornišona, jajetom, majonezom, pavlakom i začinite po ukusu. Stavite u frižider da se ohladi i uživajte u savršenoj, brzoj ruskoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #ruskasalata ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading