KRMENADLE NA MILANSKI NAČIN Ručak koji će ukućani obožavati, a meso se lepi za prste
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 8 krmenadli bez kostiju
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 2 jajeta
- 1 limun
- 8 listova kačkavalja
- 50 ml ulja
- so
Priprema:
Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa utrljajte sok od limuna i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Umutite jaja viljuškom i dobro ih posolite. Svaku šniclu uvaljate u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno, te na svaku stavite po režanj kačkavalja. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite opet u jaja, potom u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i poslužite uz svežu salatu.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE U BELOM SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Sočne i mekane, za ručak koji se pamti.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za one izbirljive, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)