MAĐARSKI KOKOS KOLAČ Fenomenalni desert mekan kao duša koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Sočan desert ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 1 1/2 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- prašak za pecivo
- šećer - 1 šolja
- vanila
Za preliv:
- 200 ml vode
- 60 g maslaca
- šolje šećera
- 2 supene kašike kakaa
Za posipanje:
- kokosovo brašno
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Potom umešajte i vanilu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. Pustite da se prohladi.U jednoj šerpi pomešajte vodu,maslac, šećer i kakao pa mešajte sve dok ne dobijte gust sirup. Nakon što se kora prohladi prelijte hladnim prelivom pa kolač pospite kokosom.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Gotova dok pristavite kafu, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nestane sa stola odmah.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)