MAĐARSKI KOKOS KOLAČ Fenomenalni desert mekan kao duša koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Sočan desert ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 1 1/2 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- prašak za pecivo
- šećer - 1 šolja
- vanila
Za preliv:
- 200 ml vode
- 60 g maslaca
- šolje šećera
- 2 supene kašike kakaa
Za posipanje:
- kokosovo brašno
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Potom umešajte i vanilu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. Pustite da se prohladi.U jednoj šerpi pomešajte vodu,maslac, šećer i kakao pa mešajte sve dok ne dobijte gust sirup. Nakon što se kora prohladi prelijte hladnim prelivom pa kolač pospite kokosom.
DODAJTE OVO U TESTO Proveren trik da ne upije ni kap ulja, a mekike će biti neodoljive
Potreban vam je samo jedan sastojak, a mekike će biti neodoljive.
KROFNE SA KAČKAVALJEM Neodoljive i slane, a savršeno se slažu sa jogurtom i kiselim mlekom
Ako volite slatke krofne, ove sa kačkavaljem ćete obožavati.
PICA ROLAT Slasno predjelo za prave gurmane, a idealno za lepo veče sa prijateljima
Ni malo ne zaostaje za italijanskim klasikom, prste da poližete.
MAĐARSKI KOKOS KOLAČ Fenomenalni desert mekan kao duša koji se topi u ustima, za pravo uživanje
Sočan desert ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
VASILICE Obredni kolač za Mali Božić, po starom tradicionalnom receptu
Po narodnom verovanju za Srpsku Novu godinu i Mali Božić treba da umesite Vasilicu.
Komentari (0)