AUSTRALIJSKI ČUPAVCI Svi vole Lamington kolače, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.

Potrebno je:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 16 kašika brašna
Za glazuru:
- 200 ml mleka
- 1 šolja šećera
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
- 300 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni i odvoji se od ivice pleha. Za glazuru: Otopite na tihoj vatri šolju šećera u šolji mleka, a kada se šećer otopi, dodajte margarin i čokoladu, pa sve dobro sjedinite. Ohlađen kolač isecite na kocke, pa umačite u glazuru od čokolade, a potom u kokos.
Možda vas zanima:

RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.

RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.

MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.

NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.

PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)