AUSTRALIJSKI ČUPAVCI Svi vole Lamington kolače, a ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Čuveni australijski lamington kolači, kod nas poznati kao čupavci, prave se od savršenog čokolada-kokos spoja. Idealni za bilo koju svečanu ili slavsku trpezu, a uspeće svima.

lamington kolači
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 16 kašika brašna

Za glazuru:

  • 200 ml mleka
  • 1 šolja šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 300 g kokosa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, žumanca i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni i odvoji se od ivice pleha. Za glazuru: Otopite na tihoj vatri šolju šećera u šolji mleka, a kada se šećer otopi, dodajte margarin i čokoladu, pa sve dobro sjedinite. Ohlađen kolač isecite na kocke, pa umačite u glazuru od čokolade, a potom u kokos.

@moja.trpeza Sladoled od nara ( za samo 5 minuta) Sastojci: 1 nar 150 ml grčkog jogurta 80 g čokolade Priprema: 1. Očišćen nar stavite u posudu, dodajte grčki jogurt i dobro promešajte. 2. Smesu kašičicom stavljajte na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 20 minuta. 3. Otopite čokoladu, a zatim u nju umočite ohlađeni sladoled. 4. Vratite u zamrzivač na još 10 minuta da se čokolada stegne. Uživajte u savršenom sladoledu! #trpeza #mojatrpeza #recept #recepti #sladoled #brziobrok #slatkisi #receptislatko ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading