FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1kg luka
- 3-4 čena belog luka
- 50 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 ml belog vina
- 1 litar bujona (goveđi)
- nekoliko kriški francuskog hleba
- 150 g grijer sira
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Puter otopite u dubljoj posudi pa dodajte maslinovo ulje a zatim i seckani luk. Pržite luk 10 minuta poklopljen sve dok ne postane staklast i mekan.Zatim umešajte kašiku šećera pa pržite još 20 minuta, dok se ne karmelizuje na tihoj vatri. Dodajte naseckani beli luk pa pospite sa 2 kašike brašna i dobro promešajte. Polako dodajte belo vino uz konstantno mešanje luka, pa nalijte topao goveđi bujon. Zatim pokrijte i kuvajte još ‚15 do 20 minuta. Začinite pa prebacite u manje posude pogodne za rernu. Dodajte dva komada prepečenog francuskog hleba pa preko narendajte grijer sir. Zagrejte čorbu 10 minuta u rerni dok se sir ne otopi i dobije zlatno žutu boju.
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)