FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1kg luka
- 3-4 čena belog luka
- 50 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 200 ml belog vina
- 1 litar bujona (goveđi)
- nekoliko kriški francuskog hleba
- 150 g grijer sira
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Puter otopite u dubljoj posudi pa dodajte maslinovo ulje a zatim i seckani luk. Pržite luk 10 minuta poklopljen sve dok ne postane staklast i mekan.Zatim umešajte kašiku šećera pa pržite još 20 minuta, dok se ne karmelizuje na tihoj vatri. Dodajte naseckani beli luk pa pospite sa 2 kašike brašna i dobro promešajte. Polako dodajte belo vino uz konstantno mešanje luka, pa nalijte topao goveđi bujon. Zatim pokrijte i kuvajte još ‚15 do 20 minuta. Začinite pa prebacite u manje posude pogodne za rernu. Dodajte dva komada prepečenog francuskog hleba pa preko narendajte grijer sir. Zagrejte čorbu 10 minuta u rerni dok se sir ne otopi i dobije zlatno žutu boju.
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)