FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- 30 g maslaca
- 1 kašika ulja
- 675 g crvenog luka
- 1 kašičica šećera
- so i biber
- 1,2 dl crnog vina
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1,5 l goveđe kocke za supu
- 1 čen belog luka
- 4 kriške hleba
- 120 g sira
- 4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Iseckajte tanko crni luk. Isecite beli luk na polovine, Tostirajte hleb. Maslac i ulje otopite u velikoj šerpi, na slaboj vatri. Umešajte luk i šećer. Posolite i pobiberite. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Sipajte vino i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom pa mešajte još dva minuta. Dodajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano ključa oko pola sata. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Istrljajte belim lukom kriške hleba i stavite u svaku činiju. Pospite supu narendanim sirom i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična i pikantna, a rum joj daje poseban šmek
Drugačija, začinjena i sočna, držaće vas dugo sitim.
OMILJENA SUPA NIKOLE TESLE Pravi se od samo 2 sastojka, a daće vam energije za ceo dan
Kremasta, lagana i aromatična, pravićete stalno.
FRANCUSKI SPECIJALITET RAJ ZA NEPCA Supa od luka za prave gurmane, a aromatična i ukusna
Aromatična i drugačija, pravićete stalno.
FRANCUSKA GOVEĐA SUPA OD LUKA Drugačija, slasna i neodoljiva
Ova supa popularnost je stekla kao jeftin i ukusan obrok za radnike i siromašne, u francuskim restoranima i bistroima, 18. veka. U današnje vreme, smatra se jelom koje se služi po prestižnim restoranima. Pravi se od luka, bageta, gaude, i izuzetno je aromatična.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)