FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- 30 g maslaca
- 1 kašika ulja
- 675 g crvenog luka
- 1 kašičica šećera
- so i biber
- 1,2 dl crnog vina
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1,5 l goveđe kocke za supu
- 1 čen belog luka
- 4 kriške hleba
- 120 g sira
- 4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Iseckajte tanko crni luk. Isecite beli luk na polovine, Tostirajte hleb. Maslac i ulje otopite u velikoj šerpi, na slaboj vatri. Umešajte luk i šećer. Posolite i pobiberite. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Sipajte vino i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom pa mešajte još dva minuta. Dodajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano ključa oko pola sata. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Istrljajte belim lukom kriške hleba i stavite u svaku činiju. Pospite supu narendanim sirom i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta. Bon appetit!
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)