STARINSKA POPARA Preukusno jelo koje miriše na bakinu kuhinju i budi nostalgiju

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno jelo nekada su pravile sve domaćice, a pravi se lako.

popara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4-5 kriški hleba 
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 2 jajeta
  • 100 g sira
  • 2-3 kašike maslaca ili ulja
  • so i biber po ukusu
  • peršun
  • origano 

Priprema:

Isecite hleb na kockice ili komade, pa ga prelijte sa malo vode ili mleka, ako je suv. Mleko i vodu zagrejte u šerpi do ključanja.Nakon što tečnost provri umešajte komade hleba pa mešajte dok hleb ne upije i ne omekša. Izmrvljen sir umešajte u smesu pa mešajte sve dok se sir ne otopi i dobro ne sjedini. Zatim umešajte maslac pa ga dodajte u ovoj fazi. Zatim umutite jaja pa lagano dodajte u smesu, uz stalno mešanje, da se ne stvore grudvice. Posolite so i biber, pa začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta sve dok se smesa ne zgusne i ne postane kremasta. Nakon što popara bude gotova pospite svežim peršunom. Zatim začinite po ukusu, pa služite toplo. 

@moja.trpeza Insalata Tricolore Sastojci: 100g rukole Par čeri paradajza 50g mocarele Pola limuna So, ulje Priprema: U posudu stavite rukolu, dodajte so, malo limuna i ulja, pa promešajte. Služite u tanjiru, a preko stavite čeri paradajz i mocarelu. Uživajte u brzoj i ukusnoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading