STARINSKA POPARA Preukusno jelo koje miriše na bakinu kuhinju i budi nostalgiju
Jednostavno jelo nekada su pravile sve domaćice, a pravi se lako.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČIZBURGER PITA Po receptu bez premca, za prave gurmane i one izbirljive
Sočna pita sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakvu do sada niste jeli.

STARINSKA POPARA Jeftino jelo na kome su odrasle generacije, probudiće vam nostalgiju odmah
Savršena za doručak ili večeru, prste da poližete.

POPARA IZ RERNE Starinsko jelo na drugačiji način, ukućani će stajati u redu za još
Jelo koje podseća na dane detinjstva i bakinu kuhinju, ali na drugačiji način.

STARINSKA POPARA Zaboravljeno jelo iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Iskoristite stari hleb i napravite ovo jeftino a izdašno jelo. Savršeno je za doručak ili večeru.
- 4-5 kriški hleba
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 2 jajeta
- 100 g sira
- 2-3 kašike maslaca ili ulja
- so i biber po ukusu
- peršun
- origano
Priprema:
Isecite hleb na kockice ili komade, pa ga prelijte sa malo vode ili mleka, ako je suv. Mleko i vodu zagrejte u šerpi do ključanja.Nakon što tečnost provri umešajte komade hleba pa mešajte dok hleb ne upije i ne omekša. Izmrvljen sir umešajte u smesu pa mešajte sve dok se sir ne otopi i dobro ne sjedini. Zatim umešajte maslac pa ga dodajte u ovoj fazi. Zatim umutite jaja pa lagano dodajte u smesu, uz stalno mešanje, da se ne stvore grudvice. Posolite so i biber, pa začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta sve dok se smesa ne zgusne i ne postane kremasta. Nakon što popara bude gotova pospite svežim peršunom. Zatim začinite po ukusu, pa služite toplo.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)