STARINSKA POPARA Preukusno jelo koje miriše na bakinu kuhinju i budi nostalgiju
Jednostavno jelo nekada su pravile sve domaćice, a pravi se lako.
Potrebno je:
- 4-5 kriški hleba
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 2 jajeta
- 100 g sira
- 2-3 kašike maslaca ili ulja
- so i biber po ukusu
- peršun
- origano
Priprema:
Isecite hleb na kockice ili komade, pa ga prelijte sa malo vode ili mleka, ako je suv. Mleko i vodu zagrejte u šerpi do ključanja.Nakon što tečnost provri umešajte komade hleba pa mešajte dok hleb ne upije i ne omekša. Izmrvljen sir umešajte u smesu pa mešajte sve dok se sir ne otopi i dobro ne sjedini. Zatim umešajte maslac pa ga dodajte u ovoj fazi. Zatim umutite jaja pa lagano dodajte u smesu, uz stalno mešanje, da se ne stvore grudvice. Posolite so i biber, pa začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta sve dok se smesa ne zgusne i ne postane kremasta. Nakon što popara bude gotova pospite svežim peršunom. Zatim začinite po ukusu, pa služite toplo.
Možda vas zanima:
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE Sa avokadom i spanaćem, polizaćete i tanjir koliko su slasne
Savršene za doručak ili večeru.
POPARA IZ BAKINE KUHINJE BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo na kome su odrasle generacije
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)