ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
Za čizburger
- 150 g mešanog mlevenog mesa, za jedan čizburger
- lepinje za hamburgere
- kačkavalj u listićima
- zelena salata
- paradajz
- kiseli krastavčići
- crveni luk
- so
- biber
Za sos
- 2 kašike majoneza
- pola kašike senfa
- 1 kašičica aleve paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- malo sitno seckanog crnog luka
- so
Priprema:
Na manje pljeskavice podelite meso tako da ih formirate prema veličini lepinje. Treba da viri izvan lepinje do pola centimetara. U sredini svake pljeskavice napravte lagano udubljenje da sprečite da se uveća, pa posolite i pobiberite. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke. Ulje zagrejte na srednjoj vatri u tiganju. Zatim položite pljeskavice pa ih blago pritisnite špatulom. Sa obe strane pržite meso oko 2 minuta. Potom dodajte list sira pa pržite dok se ne otopi. Sosom premažite donju lepinju pa dodajte list zelene salate, kolut do dva paradajza, meso sa sirom, krastavac i crveni luk. Prekrijte gotovom lepinjom sa premazanim sosom.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
PLJESKAVICA SA KAJMAKOM Omiljeno jelo sa roštilja ovako prave u kafani
Biće sočna i preukusna.
LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja
Služite u somunu uz prilog po želji.
GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)