ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.

čizburger
Shutterstock

Za čizburger

  • 150 g mešanog mlevenog mesa, za jedan čizburger
  • lepinje za hamburgere
  • kačkavalj u listićima
  • zelena salata
  • paradajz
  • kiseli krastavčići
  • crveni luk
  • so
  • biber

Za sos

  • 2 kašike majoneza
  • pola kašike senfa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • prstohvat belog luka u prahu
  • malo sitno seckanog crnog luka
  • so

Priprema:

Na manje pljeskavice podelite meso tako da ih formirate prema veličini lepinje. Treba da viri izvan lepinje do pola centimetara. U sredini svake pljeskavice napravte lagano udubljenje da sprečite da se uveća, pa posolite i pobiberite. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke. Ulje zagrejte na srednjoj vatri u tiganju. Zatim položite pljeskavice pa ih blago pritisnite špatulom. Sa obe strane pržite meso oko 2 minuta. Potom dodajte list sira pa pržite dok se ne otopi. Sosom premažite donju lepinju pa dodajte list zelene salate, kolut do dva paradajza, meso sa sirom, krastavac i crveni luk. Prekrijte gotovom lepinjom sa premazanim sosom.

@moja.trpeza DORUČAK U ČAŠI: Ceđeni sok od narandže i čije Sastojci: 1 narandža 1 kašika čije 1 kašičica meda 1 limun Priprema: U čašu staviti čiju, dodati mlaku vodu i ostaviti da nabubri 10 minuta. U međuvremenu, iscediti sok od narandže i limuna, pa preliti preko čije. Dodati med po ukusu, dobro promešati i ostaviti da se ohladi 1 sat. Uživajte u ovom ukusnom detoks napitku! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading