ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
Za čizburger
- 150 g mešanog mlevenog mesa, za jedan čizburger
- lepinje za hamburgere
- kačkavalj u listićima
- zelena salata
- paradajz
- kiseli krastavčići
- crveni luk
- so
- biber
Za sos
- 2 kašike majoneza
- pola kašike senfa
- 1 kašičica aleve paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- malo sitno seckanog crnog luka
- so
Priprema:
Na manje pljeskavice podelite meso tako da ih formirate prema veličini lepinje. Treba da viri izvan lepinje do pola centimetara. U sredini svake pljeskavice napravte lagano udubljenje da sprečite da se uveća, pa posolite i pobiberite. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke. Ulje zagrejte na srednjoj vatri u tiganju. Zatim položite pljeskavice pa ih blago pritisnite špatulom. Sa obe strane pržite meso oko 2 minuta. Potom dodajte list sira pa pržite dok se ne otopi. Sosom premažite donju lepinju pa dodajte list zelene salate, kolut do dva paradajza, meso sa sirom, krastavac i crveni luk. Prekrijte gotovom lepinjom sa premazanim sosom.
ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
NEODOLJIVI SOJA SOS Aromatični umak koji savršeno ide sa piletinom i pirinčem, prste da poližete
Neodoljvi umak raspametiće sve koji ga budu probali.
PILETINA U SOSU Mekana, sočna i neodoljiva, prste da poližete
Najbolje služite uz kuvanu testeninu.
NEODOLJIVE KROFNE Trik kako da budu mekane i vazdušaste, a uspeće svima
Sočne i ukusne, a ukusa koji priča priče.
SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)