ČIZBURGER Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz pomfrit kao prilog.
Za čizburger
- 150 g mešanog mlevenog mesa, za jedan čizburger
- lepinje za hamburgere
- kačkavalj u listićima
- zelena salata
- paradajz
- kiseli krastavčići
- crveni luk
- so
- biber
Za sos
- 2 kašike majoneza
- pola kašike senfa
- 1 kašičica aleve paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- malo sitno seckanog crnog luka
- so
Priprema:
Na manje pljeskavice podelite meso tako da ih formirate prema veličini lepinje. Treba da viri izvan lepinje do pola centimetara. U sredini svake pljeskavice napravte lagano udubljenje da sprečite da se uveća, pa posolite i pobiberite. U jednoj činiji pomešajte sve sastojke. Ulje zagrejte na srednjoj vatri u tiganju. Zatim položite pljeskavice pa ih blago pritisnite špatulom. Sa obe strane pržite meso oko 2 minuta. Potom dodajte list sira pa pržite dok se ne otopi. Sosom premažite donju lepinju pa dodajte list zelene salate, kolut do dva paradajza, meso sa sirom, krastavac i crveni luk. Prekrijte gotovom lepinjom sa premazanim sosom.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
PLJESKAVICA SA KAJMAKOM Omiljeno jelo sa roštilja ovako prave u kafani
Biće sočna i preukusna.
LESKOVAČKA PLJSKAVICA Sočna, pikantna i punog ukusa, nije ni čudo što je kraljica roštilja
Služite u somunu uz prilog po želji.
GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)