KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji
Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg mlevene junetine (najbolje od prsa)
- 125 g hlebnih mrvica
- 125 ml vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
- 2 srednje glavice luka
Priprema
U velikoj posudi pomešajte meso, so, vodu i hlebne mrvice. Mesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto testo. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata. Sutradan pomešajte limunov sok sa sodom bikarbonom. Sipajte u mleveno meso, dodajte sitno seckani luk pa mešajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobićete oko 30 kofti. Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Pecite u zagrejanom tiganju 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)