KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji
Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg mlevene junetine (najbolje od prsa)
- 125 g hlebnih mrvica
- 125 ml vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
- 2 srednje glavice luka
Priprema
U velikoj posudi pomešajte meso, so, vodu i hlebne mrvice. Mesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto testo. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata. Sutradan pomešajte limunov sok sa sodom bikarbonom. Sipajte u mleveno meso, dodajte sitno seckani luk pa mešajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobićete oko 30 kofti. Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Pecite u zagrejanom tiganju 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD PIRE KROMPIRA Jednostavne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Lagane i ukusne, samo dodajte prilog po želji.
PLJESKAVICE IZ TIGANJA Ukusom ni malo ne zaostaju za onim roštiljskim, ukućani će stajati u redu za još
Sočne i mekane, prste da poližete.
PILEĆE PLJESKAVICE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Zdrave i ukusne, pravićete stalno
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)