KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji
Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg mlevene junetine (najbolje od prsa)
- 125 g hlebnih mrvica
- 125 ml vode
- 1 kašika soli
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka
- 2 srednje glavice luka
Priprema
U velikoj posudi pomešajte meso, so, vodu i hlebne mrvice. Mesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto testo. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata. Sutradan pomešajte limunov sok sa sodom bikarbonom. Sipajte u mleveno meso, dodajte sitno seckani luk pa mešajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobićete oko 30 kofti. Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Pecite u zagrejanom tiganju 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
MENEMEN Turski sataraš za savršen početak dana, a spreman za 15 minuta
Sočan obrok napravićete brzo, a nestaće u trenu odmah.
PLJESKAVICE OD SPANAĆA Zdrave i ukusne, prste da poližete, za savršen ručak
Sočne i drugačije pljeskavice raspametiće i one izbirljive.
BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu
Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.
TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)