KOFTE Turski specijalitet koji se služio u Sulejmanovom haremu, podseća na pljeskavice a još sočniji

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasične pljeskavice, kofte ćete obožavati.

kofte
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg mlevene junetine (najbolje od prsa)
  • 125 g hlebnih mrvica
  • 125 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 srednje glavice luka 

Priprema

U velikoj posudi pomešajte meso, so, vodu i hlebne mrvice. Mesite 7 minuta dok ne dobijete čvrsto testo. Pokrijte i ostavite u frižideru naredna 24 sata. Sutradan pomešajte limunov sok sa sodom bikarbonom. Sipajte u mleveno meso, dodajte sitno seckani luk pa mešajte dok se sve ne sjedini. Komade veličine oraha vadite od smese pa ih oblikujte kao pljeskavice. Od navedene količine dobićete oko 30 kofti. Stavite na tacnu pa ostavite u frižideru 2 do 3 sata. Pecite u zagrejanom tiganju 5 do 6 minuta, ili dok ne porumene. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
 

 

Komentari (0)

Loading