ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BUREK SA ŠAMPINJONIMA I MESOM Slasan i ukusan, još bolji od onog iz pekare
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.

SOČNI BUREK SA JABUKAMA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan, pravićete stalno
Ukusan i sočan, za pravo uživanje.
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv:
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, pa zamesite fino testo i pustite da odstoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati. Postupak ponoviti sa ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.
Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, pa prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije sve i zapeče se.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)