ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli
Ukusan i sočan, prste da poližete.

Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 300 ml vode
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 300 g krompira
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- ulje
- biber
- so
Za preliv:
- 250 ml vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, pa zamesite fino testo i pustite da odstoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati. Postupak ponoviti sa ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.
Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, pa prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije sve i zapeče se.
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.

BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)