ŠARENI BUREK Sočan i preukusan, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ukusan i sočan, prste da poližete.

šareni burek
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 300 ml vode
  • 2 kašičice soli

Za fil:

  • 300 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • ulje
  • biber
  • so

Za preliv:

  • 250 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:
U posudu sipajte brašno, so i promešajte. Sipajte mlaku vodu, pa zamesite fino testo i pustite da odstoji 5 minuta, pa ga premesite. Podelite na tri loptice, pa ih malo razvući oklagijom. Odozgo ih nauljiti, pokriti krpom, te ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Za fil: Krompir oljuštiti, iseći na kockice, a luk iseckati što sitnije. Pomešati i dodati meso. Posoliti, pobiberiti, dodati malo ulja i dobro promešati. Kolut testa nežno razvući na pamučnom stolnjaku. Preko rasporediti fil i pomoću stolnjaka urolati. Postupak ponoviti sa ostalim kolutovima testa i jufke ređati u podmazan okrugli pleh ukrug. Burek malo poprskati uljem i staviti da se peče na 250 stepeni.
Čim porumeni, temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još pola sata. Pet minuta pre kraja, pa prokuvajte nauljenu i posoljenu vodu i prelijte burek. Vratite u rernu još 2-3 minuta da upije sve i zapeče se.

 

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading