BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kasičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Za nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Ulje, vodu, so, prašak za pecivo i brašno promešajte i umutite. Kravlji sir izmrvite i pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da krajevu vire van tepsije, pa poprskajte pripremljenom mešavinom. Poređajte 3 kore, pa poprskajte mešavinom. Preko nanesite nadev od sira pa ponovite postupak. Kore sa krajevima van tepsije savijte ka unutra pa poprskajte. Pecite burek sve dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ga okrenite naopačke i isecite na 4 komada. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)