BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora 
  • 180 ml ulja 
  • 100 ml vode
  • 1 ravna kasičica soli
  • 1 kasičica praška za pecivo
  • 1 kašika brašna

Za nadev: 

  • 300 g kravljeg sira
  • 100 g kisele pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Ulje, vodu, so, prašak za pecivo i brašno promešajte i umutite. Kravlji sir izmrvite i pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da krajevu vire van tepsije, pa poprskajte pripremljenom mešavinom. Poređajte 3 kore, pa poprskajte mešavinom. Preko nanesite nadev od sira pa ponovite postupak. Kore sa krajevima van tepsije savijte ka unutra pa poprskajte. Pecite burek sve dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ga okrenite naopačke i isecite na 4 komada. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading