BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kasičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Za nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Ulje, vodu, so, prašak za pecivo i brašno promešajte i umutite. Kravlji sir izmrvite i pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da krajevu vire van tepsije, pa poprskajte pripremljenom mešavinom. Poređajte 3 kore, pa poprskajte mešavinom. Preko nanesite nadev od sira pa ponovite postupak. Kore sa krajevima van tepsije savijte ka unutra pa poprskajte. Pecite burek sve dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ga okrenite naopačke i isecite na 4 komada. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BUREK SA SIROM Sočan i slasan, još bolji od onog iz pekare
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete
Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravićete stalno.
BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)