BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.

Potrebno je
- 500 g kora
- 180 ml ulja
- 100 ml vode
- 1 ravna kasičica soli
- 1 kasičica praška za pecivo
- 1 kašika brašna
Za nadev:
- 300 g kravljeg sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Ulje, vodu, so, prašak za pecivo i brašno promešajte i umutite. Kravlji sir izmrvite i pomešajte sa kiselom pavlakom. U pleh stavite 2 kore, da krajevu vire van tepsije, pa poprskajte pripremljenom mešavinom. Poređajte 3 kore, pa poprskajte mešavinom. Preko nanesite nadev od sira pa ponovite postupak. Kore sa krajevima van tepsije savijte ka unutra pa poprskajte. Pecite burek sve dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ga okrenite naopačke i isecite na 4 komada. Prijatno!
Možda vas zanima:

BUREK SA SIROM Sočan i drugačiji, sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.

BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.

BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečane prilike
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.
Komentari (0)