NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte višnje sa grizom i šećerom pa ostavite sa strane.Zatim pomešajte ulje i mineralnu vodu. Odvojite četri puta po tri kore da dobijete 4 pite sa 3 lista. Uljem i vodom premažite kore pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite sa drugom korom, a na treću stavite smesu sa višnjama, pa uvijte. Postupak ponovite sa svim korama. Obložite pleh papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Zatim, pospite pitu šećerom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vodom i uljem pa pospite šećerom. Prijatno!
PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
Komentari (0)