NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica koja budi nostalgiju na detinjstvo, a odlično ide uz kafu ili čaj
Služite toplu ili hladnu.

AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, još bolja od originala
Neodoljiva i slatka, uzećete parče više.

PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte višnje sa grizom i šećerom pa ostavite sa strane.Zatim pomešajte ulje i mineralnu vodu. Odvojite četri puta po tri kore da dobijete 4 pite sa 3 lista. Uljem i vodom premažite kore pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite sa drugom korom, a na treću stavite smesu sa višnjama, pa uvijte. Postupak ponovite sa svim korama. Obložite pleh papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Zatim, pospite pitu šećerom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vodom i uljem pa pospite šećerom. Prijatno!

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.


GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.
Komentari (0)