NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • oko 700 g višanja
  • 100 g griza
  • 80 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mineralne vode
  • 500 g kora za pite
  • 1-2 kašike šećera za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte višnje sa grizom i šećerom pa ostavite sa strane.Zatim pomešajte ulje i mineralnu vodu. Odvojite četri puta po tri kore da dobijete 4 pite sa 3 lista. Uljem i vodom premažite kore pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite sa drugom korom, a na treću stavite smesu sa višnjama, pa uvijte. Postupak ponovite sa svim korama. Obložite pleh papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Zatim, pospite pitu šećerom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vodom i uljem pa pospite šećerom. Prijatno!

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading