NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- oko 700 g višanja
- 100 g griza
- 80 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mineralne vode
- 500 g kora za pite
- 1-2 kašike šećera za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte višnje sa grizom i šećerom pa ostavite sa strane.Zatim pomešajte ulje i mineralnu vodu. Odvojite četri puta po tri kore da dobijete 4 pite sa 3 lista. Uljem i vodom premažite kore pa pospite prstohvatom šećera. Zatim poklopite korom. Postupak ponovite sa drugom korom, a na treću stavite smesu sa višnjama, pa uvijte. Postupak ponovite sa svim korama. Obložite pleh papirom za pečenje pa premažite uljem i vodom. Zatim, pospite pitu šećerom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Premažite vodom i uljem pa pospite šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)