LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 5 jajeta
- 300 g šećera
- 200 g jogurta
- 170 ml ulja
- 270 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400-500 g višanja
- malo prah šećera za posipanje kolača
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca mikserom umutite u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umešajte polako žumanca, pa ih dodajte lagano, špatulom. Zatim umešajte i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) pa ih polako sjedinite sa belancima. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo pa preko nanesite višnje oceđene od soka. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač pospite mešavinom šećera u prahu sa vanilinim šećerom. Zatim secite na kocke.
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.
LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)