LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

lenja pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jajeta
  • 300 g šećera
  • 200 g jogurta
  • 170 ml ulja
  • 270 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 400-500 g višanja
  • malo prah šećera za posipanje kolača
  • vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca mikserom umutite u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umešajte polako žumanca, pa ih dodajte lagano, špatulom. Zatim umešajte i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) pa ih polako sjedinite sa belancima. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo pa preko nanesite višnje oceđene od soka. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač pospite mešavinom šećera u prahu sa vanilinim šećerom. Zatim secite na kocke. 

@moja.trpeza Melanzane alle parmigiana Sastojci: 1 patlidžan 100g rendanog sira 100ml pelata 50g parmezana Priprema: Iseckajte patlidžan, izgrilujte i ohladite. U posudu za pečenje sipajte pelat, pa složite red patlidžana, rendanog sira i parmezana. Ponovite postupak i završite sa kašikom pelata. Zapečite 10 minuta na 200°C. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #melanzane ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading