LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Očaravajući kolač ukusa koji se pamti, za prave sladokusce
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.

LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.

LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
- 5 jajeta
- 300 g šećera
- 200 g jogurta
- 170 ml ulja
- 270 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400-500 g višanja
- malo prah šećera za posipanje kolača
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca mikserom umutite u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umešajte polako žumanca, pa ih dodajte lagano, špatulom. Zatim umešajte i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) pa ih polako sjedinite sa belancima. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo pa preko nanesite višnje oceđene od soka. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač pospite mešavinom šećera u prahu sa vanilinim šećerom. Zatim secite na kocke.

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
Komentari (0)