PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.

Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 2 glavice crnog luka
- nekoliko čena belog luka
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- so
- biber po ukusu
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Propržite na ulju sitno seckan beli i crni luk pa propržite. Umešajte mleveno meso pa zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Jaja umutite pa dodajte prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i kiselu vodu. Uljem premažite tepsiju pa poređajte 4 kore pa dodajte 2 kašike fila od mesa. Postupak ponavljajte sa korama i filom. Stavite bar 2 do 3 kore. Secite pitu na željene parčiće oa prelijte filom od jaja. Ostavite 10 minuta da kore upiju pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Ohladite i služite toplo.
Možda vas zanima:

PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.

SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA Savršeni namaz za kroasane i deserte, ovakav do sada niste jeli
Krem čuvajte u frižideru do dve nedelje.

MAFINI SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE" Prave se lako, a pojedu brzo i uspevaju BAŠ svima
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FENOMENALNA OBLANDA Trebaće vam samo 4 sastojka, a nikad slađa
Najbolje da oblandu napravite dan ranije, biće ukusnija i lakše će da se seče.

GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.

ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert koji će vas zasladiti u momentu
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)