PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Služite toplu uz prilog po želji.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora
  • 2 glavice crnog luka
  • nekoliko čena belog luka
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • so
  • biber po ukusu
  • 4 jaja 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 250 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja

Priprema:

Propržite na ulju sitno seckan beli i crni luk pa propržite. Umešajte mleveno meso pa zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Jaja umutite pa dodajte prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i kiselu vodu. Uljem premažite tepsiju pa poređajte 4 kore pa dodajte 2 kašike fila od mesa. Postupak ponavljajte sa korama i filom. Stavite bar 2 do 3 kore. Secite pitu na željene parčiće oa prelijte filom od jaja. Ostavite 10 minuta da kore upiju pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Ohladite i služite toplo.

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading