PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 2 glavice crnog luka
- nekoliko čena belog luka
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- so
- biber po ukusu
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema:
Propržite na ulju sitno seckan beli i crni luk pa propržite. Umešajte mleveno meso pa zajedno propržite. Posolite i pobiberite. Jaja umutite pa dodajte prašak za pecivo, so, jogurt, ulje i kiselu vodu. Uljem premažite tepsiju pa poređajte 4 kore pa dodajte 2 kašike fila od mesa. Postupak ponavljajte sa korama i filom. Stavite bar 2 do 3 kore. Secite pitu na željene parčiće oa prelijte filom od jaja. Ostavite 10 minuta da kore upiju pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Ohladite i služite toplo.
Možda vas zanima:
SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.
PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.
PITA SA KROMPIROM Savršeno se slaže sa jogurtom, po starom receptu
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
Komentari (0)