SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g ml mesa
  • 2-3 veća glavice crnog luka
  • 1 kašika suvog začina ili samo soli
  • mleveni biber
  • ulje za prženje
  • 500 g tankih kora

Za preliv:

  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 4 jaja
  • po zelji malo praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sitno naseckajte crni luk pa propržite. Zatim dodajte meso i dinstajte oko 10 minuta. Začinite i posolite pa popiberite i skinite sa vatre. Pomešajte kiselu vodu, jogurt, ulje i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Mikerom malo ulupajte jaja. Na tri dela podelite kore a fil na dva dela. 7 tankih kora poređajte jednu preko druge pa nanesite pola smese od mesa. Zatim opet nanesite kore pa meso i kore. Jogurtom i kiselom vodom prelijte piletinu pa secite na kocke. Prelijte ulupana jaja. Ostavite da pita upije pa pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite još sat vremena.

@moja.trpeza Pun boja i ukusa - rolat od povrća Sastojci: 100g tikvica 1 šargarepa 200g krompira 2 jaja So, biber Priprema: Rendajte tikvice, šargarepu i krompir, dodajte začine i jaja, pa dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen papirom i pecite 20 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, zatim formirajte rolat, odvojite papir i premažite po želji. Uživajte u sočnom i zdravom rolatu! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading