SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 350 g ml mesa
- 2-3 veća glavice crnog luka
- 1 kašika suvog začina ili samo soli
- mleveni biber
- ulje za prženje
- 500 g tankih kora
Za preliv:
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 4 jaja
- po zelji malo praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sitno naseckajte crni luk pa propržite. Zatim dodajte meso i dinstajte oko 10 minuta. Začinite i posolite pa popiberite i skinite sa vatre. Pomešajte kiselu vodu, jogurt, ulje i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Mikerom malo ulupajte jaja. Na tri dela podelite kore a fil na dva dela. 7 tankih kora poređajte jednu preko druge pa nanesite pola smese od mesa. Zatim opet nanesite kore pa meso i kore. Jogurtom i kiselom vodom prelijte piletinu pa secite na kocke. Prelijte ulupana jaja. Ostavite da pita upije pa pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite još sat vremena.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BUDI SVA ČULA Topla, mirisna, hrskava, preukusna, nema joj ravne!
Slasna i hrskava, savršena za doručak.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Sočna i slasna, super predlog za večeru
Sočna i slasna, ukusa koji priča priče.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Napravite ovako, i biće u isto vreme sočna i hrskava
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)