SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
- 350 g ml mesa
- 2-3 veća glavice crnog luka
- 1 kašika suvog začina ili samo soli
- mleveni biber
- ulje za prženje
- 500 g tankih kora
Za preliv:
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 4 jaja
- po zelji malo praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Sitno naseckajte crni luk pa propržite. Zatim dodajte meso i dinstajte oko 10 minuta. Začinite i posolite pa popiberite i skinite sa vatre. Pomešajte kiselu vodu, jogurt, ulje i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Mikerom malo ulupajte jaja. Na tri dela podelite kore a fil na dva dela. 7 tankih kora poređajte jednu preko druge pa nanesite pola smese od mesa. Zatim opet nanesite kore pa meso i kore. Jogurtom i kiselom vodom prelijte piletinu pa secite na kocke. Prelijte ulupana jaja. Ostavite da pita upije pa pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite još sat vremena.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.

SAVIJAČA SA BLITVOM I SIROM Sa domaćim hrskavim korama i sočnim nadevom, ukućani će je obožavati
Najbolje služite uz sir i jogurt.

Komentari (0)