KOKOS KOLAČ Sočan i sladak, vraća u dane letovanja, za pravo uživanje
Fenomenalan desert pomeriće granice dobrog ukusa.
Potrebno je:
- 5 belanca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 komada žumanca
- 150 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3-4 kašike brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- pola litre mleka
- 250 g margarina
Priprema:
Belanca umutite sa šećerom pa kad se umute dodajte šne. Polako dodajte kokos, brašno i prašak za pecivo. I Istresite u tepsiju i pecite još 20 do 25 minuta. Umutite žumanca, šećer, puding, brašno i vanilin šećer pa ukuvajte u pola litra mleka. U prohlađen fil dodajte margarin pa sve prespite u tepsiju preko kore. Zatim odozgo kolač pospite kokosom.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)