PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
Proja sa mladim sirom i jogurtom je odlična zamena za hleb, ali i posluženje za goste.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kriška sira
- so, ukoliko je sir neslan
Priprema:
Proja je tradicionalno srpsko jelo koje može biti odlična zamena za hleb, ali i posluženje na slavi uz predjelo. Postoje različiti recepti za proju, a danas isprobajte ovaj sa mladim sirom i jogurtom.
U posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.
Zagrejte rernu na 200°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Pecite 25-30 minuta, dok proja ne dobije zlatno-žutu boju i ne postane čvrsta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
PROJA S MERAMA NA ČAŠE Jeftina je, lako se pravi i već za pola sata je na stolu!
Ova proja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)