STARINSKI RECEPT ZA MODERNE DOMAĆICE Šnicle iz rerne, prava poslastica za nepce

Izvor: Slobodanka Ćorić

13:50

Sezonski recepti 0

Ukus je sjajan a one mekane, gratis dobijete fini saft

šnicle
Printscreen

Sastojci:

  • 6 šnicli
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika mlevene, crvene paprike
  • 1 kašičica peršunovog lista
  • malo bosiljka i ruzmarina, malo bibera
  • 200 ml  mleka
  • 300 ml vode

Priprema:

Svaku šniclu izlupati.

Uvaljati šnicle u brašno pa ih poslagati u vatrostalnu tepsiju.

Pomešati vodu, mleko i  začine pa preliti preko šnicli.

Staviti u rernu koju smo zagrejali na 200 stepeni  i peći sat vremena.

AKo vam se učini da nisu pečene ostavite još malo u rerni za svaki slučaj.

Isto tako ako vidite da vam je skoro sva tečnost isparila dolijte još malo vode.

Poslužite tople uz pire ili rižu, prelivajući ih saftom koji je nastao prilikom pečenja uz njih.

Komentari (0)

Loading