STARINSKI RECEPT ZA MODERNE DOMAĆICE Šnicle iz rerne, prava poslastica za nepce
Ukus je sjajan a one mekane, gratis dobijete fini saft
Sastojci:
- 6 šnicli
- 2 kašike brašna
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašika mlevene, crvene paprike
- 1 kašičica peršunovog lista
- malo bosiljka i ruzmarina, malo bibera
- 200 ml mleka
- 300 ml vode
Priprema:
Svaku šniclu izlupati.
Uvaljati šnicle u brašno pa ih poslagati u vatrostalnu tepsiju.
Pomešati vodu, mleko i začine pa preliti preko šnicli.
Staviti u rernu koju smo zagrejali na 200 stepeni i peći sat vremena.
AKo vam se učini da nisu pečene ostavite još malo u rerni za svaki slučaj.
Isto tako ako vidite da vam je skoro sva tečnost isparila dolijte još malo vode.
Poslužite tople uz pire ili rižu, prelivajući ih saftom koji je nastao prilikom pečenja uz njih.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)