PITA SA SPANAĆEM Fenomenalna i sočna, a sjajno ide uz jogurt ili kiselo mleko
Savršena za doručak ili večeru, uzećete parče više.

Potrebno je
- 500 g očišćenog spanaća
- 250 ml mleka
- 250 ml kiselog mlijeka
- 200 ml ulja
- 200 g izdrobljenog sira
- prstohvat šećera
- 2 pakovanja praška za pecivo
- 3 pune solje od 250 ml kukuruznog brašna
Za posipanje spanaća:
- 1 supena kašika kukuruznog brašna
- 50 g maslaca
- 3 komada jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni.Pomešajte mleka, jaja i ulje pa dodajte izdrobljeni sir, prstohvat šećera i so. Pomešajte da se smesa izjednači. Postepeno dodajte kukuruzno brašnp sa pomešanim praškom za pecivo. Potom dodajte seckani spanać pomešan sa kukuruznim brašnom pa ostavite da odmori bar 10 minuta. Maslacem premažite tepsiju pa ravnomerno pospite kukuruznim brašnom. Izlijte u podmazani pleh pa poravnajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa posle 10 minuta smanjite temperaturu. Pečenu pitu izvadite iz rerne pa premažite gornju koru maslacem da pita dobije sjaj. Služite toplo uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:

SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

PITA SA ŠUNKOM I SIROM Zasitna i ukusna, a priprema nije komplikovana
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

SLANA BULGUR SALATA Dodajte kao prilog uz jelo od povrća i mesa
Gotova za 2 minuta.

POSNE KINOA PALAČINKE Treba vam samo 2 sastojka, a biće vazdušaste i sočne
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNA GRBAVA PITA Budi nostalgiju na bakinu kuhinju, prste da poližete
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

POSNI GRAŠAK NA VODI Ukusno jelo koje se pravi lako, za savršen ručak
Ukusno, zasitno jelo koje krepi organizam u trenu.
Komentari (0)