PILETINA SA PATLIDŽANOM Sos daje poseban šmek, a nikad kremastiju niste jeli

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj mesa i povrća, u jelu koje ostavlja bez daha.

pietina u sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g pilecih šnicli
  • 1 veći patlidžan
  • suvi biljni začin
  • crvena mlevena paprika
  • biber
  • 100 g sečenih šampinjona
  • 250 g tečne pavlake
  • 1 velika kašika seckanog peršuna
  • 5 velikih kašika ulja

Priprema:

Meso sa obe strane začinite suvim biljnim začinom i crvenom paprikom. Zatim ogulite patlidžan pa ga isecute po dužini.Poređajte u vatrostalnu posudu, pa dodajte seckane šampinjone. Začinite sa peršunom. Zasebno pomešajte tečnu pavlaku sa uljem pa prelijte preko. Uključite rernu na 180 stepeni oko pola sata,dok šnicle ne omekšaju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading