NEODOLJIVA MUSAKA OD KARFIOLA Savršenog ukusa, pravi raj za nepca

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu sa karfiolom ćete obožavati.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je: 

  • glavica karfiola od 1 kg
  • 400 g junećeg mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • čaša kisele pavlake
  • ulje
  • peršunov list
  • 50 gr maslaca

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni.Očistite karfiol pa ga operite i iskidajte na cvetiće. Zatim obarite 10 minuta, u posoljenoj ključaloj vodi. Očistite glavicu crnog luka pa je sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte meso, biber i so kad postane staklast. Uljem premažite vatrostalnu posudu pa nanesite pola količine karfiola, meso pa karfiol.Jaja umutite pa pomešajte sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima. Prelijte musaku pa odozgo poređajte maslac sečen na listiće i sitno sečen peršun. Pecite musaku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading