Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.

Musaka je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali u ovom receptu, crvena paprika dobija centralno mesto i pruža bogat, sladak ukus koji se savršeno slaže sa sočnim mesom.
Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.

Sastojci:
4-5 velikih crvenih paprika
500 g mlevenog mesa (govedina ili svinjetina)
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 jaja
250 ml pavlake za kuvanje
2 kašice brašna
1 kašičica crvene paprike u prahu
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja za prženje
100 g rendanog sira (po izboru)
Priprema:
Operite i očistite paprike, isecite ih na polovinu i odstranite seme. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju.
Na srednje jakoj vatri, u tavi zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe. Dodajte beli luk, crvenu papriku, so, biber i pržite još nekoliko minuta.
U vatrostalnu posudu, na dno stavite pečene paprike. Preko njih rasporedite pripremljeno meso, a zatim prelijte smesom od pavlake i jaja. Pospite rendanim sirom.
Stavite musaku u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta, dok se površina ne zapeče i dobije lepu zlatnu boju.
Ostavite musaku da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite. Prijatno!
Ovaj recept je odličan način da se uživa u sočnom, aromatičnom jelu sa crvenom paprikom, koje je savršen za svaku priliku.
BONUS VIDEO:

JELENINA TORTA TROSTRUKI UŽITAK ZA SVE BITNE DOGAĐAJE Gosti će biti oduševljeni ukusom
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

PROJA SA MLEVENIM MESOM Drugačija i slasna, najbolje ide uz šolju jogurta
Fenomenalna i ukusna, prste da poližete.

Posno MEDENO srce: Ovo je NAJSOČNIJI kolač koji ste ikada probali a gotov je za POLA sata
Ovo je savršen kolač da dane posta

MARIJINA ČOKO MOKO TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANA Uzećete parče više koliko je ukusna
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marije Milošković iz Ćićevca.
Komentari (0)