Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.
Musaka je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali u ovom receptu, crvena paprika dobija centralno mesto i pruža bogat, sladak ukus koji se savršeno slaže sa sočnim mesom.
Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.
Shutterstock
Sastojci:
4-5 velikih crvenih paprika
500 g mlevenog mesa (govedina ili svinjetina)
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 jaja
250 ml pavlake za kuvanje
2 kašice brašna
1 kašičica crvene paprike u prahu
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja za prženje
100 g rendanog sira (po izboru)
Priprema:
Operite i očistite paprike, isecite ih na polovinu i odstranite seme. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju.
Na srednje jakoj vatri, u tavi zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe. Dodajte beli luk, crvenu papriku, so, biber i pržite još nekoliko minuta.
U vatrostalnu posudu, na dno stavite pečene paprike. Preko njih rasporedite pripremljeno meso, a zatim prelijte smesom od pavlake i jaja. Pospite rendanim sirom.
Stavite musaku u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta, dok se površina ne zapeče i dobije lepu zlatnu boju.
Ostavite musaku da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite. Prijatno!
Ovaj recept je odličan način da se uživa u sočnom, aromatičnom jelu sa crvenom paprikom, koje je savršen za svaku priliku.
BONUS VIDEO:
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)