MUSAKA OD CRVENE PAPRIKE Užitak u svakom zalogaju!

Izvor: Marija Bulić

09:02

U sosu sa 0

Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.

MUSAKA OD CRVENE PAPRIKE Užitak u svakom zalogaju!
unsplash.com

Musaka je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali u ovom receptu, crvena paprika dobija centralno mesto i pruža bogat, sladak ukus koji se savršeno slaže sa sočnim mesom.

Ovo jelo je lako za pripremu, a savršen je izbor za obilan ručak.

MUSAKA OD CRVENE PAPRIKE Užitak u svakom zalogaju! Shutterstock
 

Sastojci:

4-5 velikih crvenih paprika
500 g mlevenog mesa (govedina ili svinjetina)
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
2 jaja
250 ml pavlake za kuvanje
2 kašice brašna
1 kašičica crvene paprike u prahu
So i biber po ukusu
Malo maslinovog ulja za prženje
100 g rendanog sira (po izboru)

Priprema:

Operite i očistite paprike, isecite ih na polovinu i odstranite seme. Stavite ih u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju.

Na srednje jakoj vatri, u tavi zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso i pržite ga dok ne postane smeđe. Dodajte beli luk, crvenu papriku, so, biber i pržite još nekoliko minuta.

U vatrostalnu posudu, na dno stavite pečene paprike. Preko njih rasporedite pripremljeno meso, a zatim prelijte smesom od pavlake i jaja. Pospite rendanim sirom.

Stavite musaku u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta, dok se površina ne zapeče i dobije lepu zlatnu boju.

Ostavite musaku da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite. Prijatno!

Ovaj recept je odličan način da se uživa u sočnom, aromatičnom jelu sa crvenom paprikom, koje je savršen za svaku priliku.

BONUS VIDEO:

Tagovi:

Komentari (0)