KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 2 kašike čokolade u prahu
- 3 dl čokoladnog mleka
- 500 g kesten pirea
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 3+2 dl slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca pa umutite sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa preostalim šećerom. Sjedinite varjačom sa šamom od belanaca. Umešajte brašno i čokoladu pa polako promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smesu.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Čokoladnim mlekom poprskajte kore. Puter umutite šećerom u prahu pa umešajte kesten pire. Mutite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag pa polako sjedinite sa kesten filom. Trećinom fila premažite prvu koru pa preklopite drugom. Zatim nanesite drugu trećinu fila i prekrijte trećom korom. Premažite tortu od gore pa premažite otopljenom čokoladom sa 2 ili 3 kašike ulja. Na kraju, dekorišite umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
KESTEN TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa gotova za tili čas, a preukusna
Kremasta poslastica osvojiće vas na prvi zalogaj.
KESTEN TORTA Brza nepečena poslastica kao savršena za hladne zimske dane, prste da poližete
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
KASTANJAČO TORTA KAO ŠTO JE PRAVE ITALIJANI Donosimo vam originalni recept
Savršen spoj kestena i badema.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)