KESTEN TORTA Savršena nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali.

kesten torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja 
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 3 dl čokoladnog mleka
  • 500 g kesten pirea
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 3+2 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca pa umutite sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa preostalim šećerom. Sjedinite varjačom sa šamom od belanaca.  Umešajte brašno i čokoladu pa polako promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa izlijte pripremljenu smesu.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru presecite uzdužno na 3 dela. Čokoladnim mlekom poprskajte kore. Puter umutite šećerom u prahu pa umešajte kesten pire. Mutite mikserom. Zasebno umutite slatku pavlaku u čvrst šlag pa polako sjedinite sa kesten filom. Trećinom fila premažite prvu koru pa preklopite drugom. Zatim nanesite drugu trećinu fila i prekrijte trećom korom. Premažite tortu od gore pa premažite otopljenom čokoladom sa 2 ili 3 kašike ulja. Na kraju, dekorišite umućenom slatkom pavlakom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading