MILKA TORTA BEZ PEČENJA Kremasto savršenstvo, koje se pravi brzo i lako
Savršena je za slatki vikend desert, kada na brzinu želite svoj neodoljivi kremasti zalogaj
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g celog petit keksa
- po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)
Za fil:
- 12 jaja
- 400 g prah šećera
- 300 g mlevene plazme
- 400 g margarina
- 200 g mlečne milka čokolade
- 200 g bele milka čokolade
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
Priprema
Keks umakati u sok pa poređati na tacnu.
Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuvati na pari.
Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.
U sneg od belanaca dodati mlevenu plazmu i promešati varjačom da se sjedini.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa žumancima.
Smesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smesom od belanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati na pari otopljenu mlečnu čokoladu.
U drugi deo dodati na pari otopljenu belu čokoladu.
Preko keksa naneti fil sa mlečnom čokoladom.
Zatim preko fila sa mlečnom čokoladom naneti fil sa belom čokoladom.
Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)