MILKA TORTA BEZ PEČENJA Kremasto savršenstvo, koje se pravi brzo i lako
Savršena je za slatki vikend desert, kada na brzinu želite svoj neodoljivi kremasti zalogaj
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g celog petit keksa
- po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)
Za fil:
- 12 jaja
- 400 g prah šećera
- 300 g mlevene plazme
- 400 g margarina
- 200 g mlečne milka čokolade
- 200 g bele milka čokolade
Za dekoraciju:
- 1/2 l slatke pavlake
Priprema
Keks umakati u sok pa poređati na tacnu.
Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuvati na pari.
Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.
U sneg od belanaca dodati mlevenu plazmu i promešati varjačom da se sjedini.
Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa žumancima.
Smesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smesom od belanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati na pari otopljenu mlečnu čokoladu.
U drugi deo dodati na pari otopljenu belu čokoladu.
Preko keksa naneti fil sa mlečnom čokoladom.
Zatim preko fila sa mlečnom čokoladom naneti fil sa belom čokoladom.
Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)