NEODOLJIVI ČOKOLADNI BRAUNI Brzi kolač koji uspeva i potpunim početnicima

Izvor: Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan brauni oduševiće i one koji ne vole slatko.

brauno
Printscreen

Sastojci:

  • 200 g čokolade 
  • 115 g putera 
  • 1 šolja šećera 
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje brašna 
  • 1/4 šolje kakaoa

Priprema:

Čokoladu otopite na pari sa puterom.Pomešajte šećere pa polako dodajte jaja, i mutite. Kada smesa postane kremasta dodajte so, vanilu i brašno prosejano sa kakaom. Dobro sjedinite pa izlijte u pleh obložen pek papirom.  Pecite brauni oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

 

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading