PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
Potrebno je:
- pola kg pasulja
- 2 glavice (srednje) crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 3 lista lorbera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 šargarepa
- celer
- paškanat
- peršun
- suvi biljni začin
- biber
- 2 kašičice brašna
- voda
Priprema:
U šerpu stavite pasulj pa nalijte vodom i prokuvajte. Potom procedite pasulj pa ga opet nalijte vodom. Dodajte seckan crni luk i pargarepu, seckani koren peršuna, paškanata i celera, lorber, suvi biljni začin. Kuvajte, pa 10 minuta pred kraj, dodajte mešavinu pasiranog paradajza sa brašnom. Umešajte sitno seckan beli luk i pobiberite. Ostavite pasulj još malo da se kuva. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PASULJ PO TURSKOM RECEPTU Nema mesa, ali ova namirnica mu daje poseban ukus
Preukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
GURMANSKI PASULJ SA KOBASICOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a neće vas mučiti nadimanje
Obožavaće cela porodica, a zasitan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)