PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

Potrebno je:
- pola kg pasulja
- 2 glavice (srednje) crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 3 lista lorbera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 šargarepa
- celer
- paškanat
- peršun
- suvi biljni začin
- biber
- 2 kašičice brašna
- voda
Priprema:
U šerpu stavite pasulj pa nalijte vodom i prokuvajte. Potom procedite pasulj pa ga opet nalijte vodom. Dodajte seckan crni luk i pargarepu, seckani koren peršuna, paškanata i celera, lorber, suvi biljni začin. Kuvajte, pa 10 minuta pred kraj, dodajte mešavinu pasiranog paradajza sa brašnom. Umešajte sitno seckan beli luk i pobiberite. Ostavite pasulj još malo da se kuva. Prijatno!
Možda vas zanima:

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

DODAJTE OVO U PASULJ Umesto nadimanja biće savršenog ukusa
Jednostavan trik koji provereno radi.

BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)