PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta

Izvor: Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

posni pasulj na vodi
Printscreen

Potrebno je:

  • pola kg pasulja
  • 2 glavice (srednje) crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 3 lista lorbera
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 šargarepa
  • celer
  • paškanat
  • peršun
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 kašičice brašna
  • voda

Priprema:

U šerpu stavite pasulj pa nalijte vodom i prokuvajte. Potom procedite pasulj pa ga opet nalijte vodom. Dodajte seckan crni luk i pargarepu, seckani koren peršuna, paškanata i celera, lorber, suvi biljni začin. Kuvajte, pa 10 minuta pred kraj, dodajte mešavinu pasiranog paradajza sa brašnom. Umešajte sitno seckan beli luk i pobiberite. Ostavite pasulj još malo da se kuva. Prijatno!

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading