PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ Sočno jelo neodoljivog ukusa, po receptu iz stare mamine sveske
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
- pola kg pasulja
- 2 glavice (srednje) crnog luka
- 4 češnja belog luka
- 3 lista lorbera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 šargarepa
- celer
- paškanat
- peršun
- suvi biljni začin
- biber
- 2 kašičice brašna
- voda
Priprema:
U šerpu stavite pasulj pa nalijte vodom i prokuvajte. Potom procedite pasulj pa ga opet nalijte vodom. Dodajte seckan crni luk i pargarepu, seckani koren peršuna, paškanata i celera, lorber, suvi biljni začin. Kuvajte, pa 10 minuta pred kraj, dodajte mešavinu pasiranog paradajza sa brašnom. Umešajte sitno seckan beli luk i pobiberite. Ostavite pasulj još malo da se kuva. Prijatno!

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.
Komentari (0)