BROKOLI SA PAVLAKOM Ukućani će stajati u redu za još, a ručak gotov očas posla

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.

brokoli sa pavlakom
Printscreen

Potrebno je:

  •  
  • 1 pakovanje smrznutih brokolija
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • malo belog luka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

 

U tiganju sa malo zagrejanog ulja pržite oko 15 minuta smrznuti brokoli. Posolite pa dodajte pavlaku i bli luk. Zatim kuvajte još 5 minuta. 

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading