POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
za jednu koru (a potrebno je da napravite dve)
- 2 male šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
za prvi fil
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve
- 250 g margarina
- 150 g prah šećera
za drugi fil
- 500 ml biljne slatke pavlake
Priprema
Izmešajte kaškom sve sastojke za koru i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Napravite na isti način i drugu koru. Ohlađene kore presecite na pola da se dobiju ukupno 4 kore. Stavite sok sa šećerom da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte prvi fil. Sjedinite ohlađeni fil sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Napravite drugi fil tako što ćete da umutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede. Onda prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poredjajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je, pa nanesite prvi fil, poredjajte redosledom višnja, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora. Na kraju celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko namažite ostatak slatke pavlake.
Možda vas zanima:
POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta od 1974.godine, u savršenom spoju oraha i voća
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)