POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta od 1974.godine, u savršenom spoju oraha i voća
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.

ANDRIJANINA BRZA KEKS TORTA Nepečena poslastica nestaće sa stola odmah
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Vujović iz Beograda

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
za jednu koru (a potrebno je da napravite dve)
- 2 male šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
za prvi fil
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dl soka od ananasa iz konzerve
- 250 g margarina
- 150 g prah šećera
za drugi fil
- 500 ml biljne slatke pavlake
Priprema
Izmešajte kaškom sve sastojke za koru i smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite koru 20 minuta na 200 stepeni. Napravite na isti način i drugu koru. Ohlađene kore presecite na pola da se dobiju ukupno 4 kore. Stavite sok sa šećerom da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve, pa skuvajte prvi fil. Sjedinite ohlađeni fil sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom. Napravite drugi fil tako što ćete da umutite posnu slatku pavlaku. Višnje stavite u cediljku da se ocede. Onda prvu koru poprskajte sa sokom koje su pustile višnje, premažite prvim filom, poredjajte ananas, pa premažite slatku pavlaku. Zatim stavite drugu koru, poprskajte je, pa nanesite prvi fil, poredjajte redosledom višnja, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora. Na kraju celu tortu premažite sa prvim filom, pa preko namažite ostatak slatke pavlake.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)