MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.
Za 4 kore:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
I još treba:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite 4 belanca, pa dodajte 4 kašike šećera i umutite u gušći šam. Umešajte kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u pleh i pecite 12 do 13 minuta. Postupak ponovite i za preostale 3 kore. Žumanca dobro umutite sa šećerom pa umešajte puding sa gustinom i pudingom razmućenim sa 150 ml mleka. Zatim sve lepo sjedinite. Zakuvajte ostatak mleka pa dodajte umućenu smesu.Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Zatim ohladite fil pa mu dodajte umućeni maslac. Umutite slatku pavlaku. Stavite prvu koru na tacnu pa preko fil pa višnje pa seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Dodajte drugu koru pa ananas sečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Nanesite treću koru, fil, višnje, ananas, lešnik i slatku pavlaku. Stavite četvrtu koru pa dekorišite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)