MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.

moskva šnit
Shutterstock

Za 4 kore:

  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 24 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • 4 kašike brašna

Za fil:

  • 16 žumanca
  • 12 kašika šećera
  • 1 puding od vanile
  • 500 ml mleka
  • 1 kašika gustina
  • 250 g maslaca

I još treba:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g višanja
  • 1 manja konzerva ananasa
  • 150 g pečenih, seckanih lešnika

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite 4 belanca, pa dodajte 4 kašike šećera i umutite u gušći šam. Umešajte kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u pleh i pecite 12 do 13 minuta. Postupak ponovite i za preostale 3 kore. Žumanca dobro umutite sa šećerom pa umešajte puding sa gustinom i pudingom razmućenim sa 150 ml mleka. Zatim sve lepo sjedinite. Zakuvajte ostatak mleka pa dodajte umućenu smesu.Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Zatim ohladite fil pa mu dodajte umućeni maslac. Umutite slatku pavlaku. Stavite prvu koru na tacnu pa preko fil pa višnje pa seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Dodajte drugu koru pa ananas sečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Nanesite treću koru, fil, višnje, ananas, lešnik i slatku pavlaku. Stavite četvrtu koru pa dekorišite tortu po želji. Bon appetit!

@moja.trpeza Popcorn kolačići - sa dva sastojka Sastojci: 100 g iskokanih kokica 2 kašike čije Priprema: 1. Kokice blendirati dok ne postanu brašnaste. 2. Čiju natopiti u toploj vodi i ostaviti 10 minuta da nabubri. 3. Pomešati čiju sa kokicama i oblikovati manji kolačići. 4. Peći 15 minuta na 180°C. Uživajte u zdravim i ukusnim grickalicama! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading