MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.

Za 4 kore:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 16 žumanca
- 12 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
- 250 g maslaca
I još treba:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite 4 belanca, pa dodajte 4 kašike šećera i umutite u gušći šam. Umešajte kašiku brašna, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku mlevenih lešnika. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u pleh i pecite 12 do 13 minuta. Postupak ponovite i za preostale 3 kore. Žumanca dobro umutite sa šećerom pa umešajte puding sa gustinom i pudingom razmućenim sa 150 ml mleka. Zatim sve lepo sjedinite. Zakuvajte ostatak mleka pa dodajte umućenu smesu.Kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Zatim ohladite fil pa mu dodajte umućeni maslac. Umutite slatku pavlaku. Stavite prvu koru na tacnu pa preko fil pa višnje pa seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku. Dodajte drugu koru pa ananas sečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku. Nanesite treću koru, fil, višnje, ananas, lešnik i slatku pavlaku. Stavite četvrtu koru pa dekorišite tortu po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)