POSNA MARKIZA Nepečena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.

posna markiza torta
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g posnog keksa
  • 230 g margarina
  • 230 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 300 g posne čokolade
  • sok po želji

Priprema:

Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu, pa umešajte mlevene lešnike. Dodajte čokoladu otopljenu na pari pa dobro mikserom sjedinite. U sok umačite keks pa ređajte u kalup. Preko nanesite pripremljeni fil pa poravnajte. Ostavite dva do tri sata u frižideru. Dekorišite tortu čokoladom i lešnicima. 

MAŠNICE OD TESTA Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 2 jaja 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So Šećer Priprema: Umutiti jaja, kvasac i mleko, pa dodati ulje i ostaviti 10 minuta da kvasac počne delovati. Dodati brašna, so i šećer, pa mesiti dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostaviti da nadodje 20 minuta. Oblikovati male loptice, razvaljati i na tri dela zarezati gornji i donji deo. Sklopiti svaki deo tako da dobijete oblik mašnice. Stavite na pleh sa papirom za pečenje, premazati žumancem i po želji ukrasiti. Peći na 180°C 20 minuta. Pokriti krpom da omekšaju i poslužiti.dobili ste savršene mašnice u par koraka iznenadite svoje goste kulinarskim sposobnostima! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)